Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A BalatonSound első napja

Balaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napja

Elindult a BalatonSound!!A négynapos koncertsorozat kezdetét vette a Balatonon,Igényesen kialakított környezetben találtuk magunkat, lépésnyire a magyar tenger hűsítő vizétől. Első nap volt, kevesen voltunk,estére többen, reggelre pedig határozottan még több sátorzsinórt kellett memorizálni a sérülések elkerülése végett...Ezek ellenére a nyitónap hangulatában,fellépőiben egy langyos kezdésnek volt igazán mondható. Mérlegen a valóság-miért éri meg kevesebb sört inni??

Nos, nézzük hogy indult az idén első alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál Zamárdiban.Szokásos konzerv a vonaton, sátoros,polifoamos csomagok a háton mindenhol, Zamárdi restijéből érdeklődő tekintetek közepette keresgéljük a kempinget.Bent vagyunk kapunyitás után nemsokkal, a sátoros rész kultúrált,megkíméltek a szokásos gerincápoló traktornyomoktól, a szabadstrand egy elkerített részén sok-sok mobil toalett és melegvizet hírből sem hallott zuhanyzó van.
Szinte még körbenézni sem volt időnk rögtön elkezdődött az első igazán izgalmas zenei műsor. Mitsoura Móni és zenekara nyitott a T-Mobil-LG Teraszon,ahol a korai-délután nyégyes, kezdés miatt is sajnos még elég kevesen lézengtek, de ez mit sem vont le abból amit hallhattunk. A Mitsourát elcsípni mindig nagy élmény, a magyar zenei scénában egyedülálló amit csinálnak, különös egyvelegük ősi szenvedélyekkel fűtve hatott most is.
Utánuk a Quimby játszott "lájt performansz" igével , ami a mottóhoz híven azért elég lájti-májtira sikerült...Sebaj, váltotta őket a Kispál, akik a csendesülős és társai mellé most a "tokkal,vonóval" címmel adtak kellemes muzsikát a Balaton parton.Este tízkor lépett fel az addigra megsokasodott közönség elé az osztrák Bauchklang. A hat srác mindenféle teher nélkül, fejenként egyszál májkrofonnal érkezett, semmiféle dj pult,dob egyebek ne hátráltatták őket. Elsőre talán azt mondhatnánk hogy a mai divatos beatboxban utaznak a fiúk, ez azonban több. Egymást kiegészítve, aláfestve, néhol downos, de alapvetően funkys,őrült tempókat is hozva szájzenéltek. Muzsikájuk mindenfajta elektronikus zajra,zörejre kiterjedt, nincs hang,amit ne tudtak volna kihozni magukból-mindezt olyan változatosan,hogy alig volt két szám,ami hajazott volna egymásra. Külön élmény volt a háttérben a visuálok attrakciója.Mesterien eltalálták a zenéhez illő urban-street érzést,volt CriticalMass,Mávot dekoráló graff és társai. A zene és a látvány együtt hibátlan koncertet adott.
Éjféltől jött Yonderboy és zenekara. A tömeg már tolongott a Teraszon,mindeki nagyon várta őket. A felállás,két gitáros elől,dobos,énekes csajszi porondon míg Yonderboy maga egy siltes satyiban állt a lemezlovas pódiumán. Slágerek voltak,pá-rá-rá-páppá-pá-rá, meg miden, elszállós, akusztikus részek, durvább,extázis részek, de valahogy ez most itt nem volt az igazi.Erről árulkodott a kisebb vándorhullám,ami a koncert közben megindult kifelé...
A Teraszon a fittebbek izzadhattak még egyet Dj.Cadik szettjére.
A Nagyszínpad deszkái csütörtökön nem izzottak, itt pénteken jönnek koncertek, méghozzá elég erős nyitással ma este,lesz Belga,Hiperkarma,Patrice,AnimaSS és a fesztivál egyik húzóbandájának szánt, pénteket tetőző Basement Jaxx.
A Stege Fever Aréna zárt sátra első nap láthatólag még váltotta be a hozzá fűzött reményeket,vagy legalábbis kisebb hőfokkal is ment a buli mint az várható volt. A sátor a szokásos szisztéma. Követi az emberek számának aránya a falon elviselhetetlenné váló, permenensen csöpögő, összefüggő masszát képző izzadságét.Rossz elképzelni mik várnak a ránk itt az elkövetkező két napban,ugyanis az Aréna vasárnap már nem jótékonykodik,nem lesznek fellépők.Pedig ha a hajnal négyharminckor kezdődőket elpakolnák vasárnapra,talán mindenki hálásabb lenne a plusz alvásért...Ugyanis.A benti hőséget ellensúlyozandó, tárva-nyitva a sátor összes oldala, ellensúlyozandó a közvetlen szomszédos, viszonylag békés,csendes kempiget.Alvás nulla, feléötkor még kezdődik egy diumvisung-tuc-tika-tuka-tuka-buta-buta-buta...Ami azért is felesleges,mert már háromkor is beszédre képtelen,üveges tekintetű, kétlábon járó(?) lények ténferegtek itt...Na mindegy.
Az estét itt minden nap Junke&Hawkie kezdi, erős felvezetést adva a várható dolgokra, senki nem menekül, kénytelen kelletlen üvölt a zene. Utána jött Kühl, majd Darren Emerson és Eric Prydz. A hajnalt néhány kitartónak Sterbinszky nyitotta,nekünk pedig a szemünket csukta...
A fesztiválról.Nos. Vegyes érzéseink vannak. Becsekkolás simán ment, utána szekusok hada,ezek nem viccelnek. Könyékig beletúrnak a táskába,mér van ennyi cuccod,alkohol van-e, nesszerben mi van,nem menekülsz.De tényleg nem. A kemping külön elkerítve, itt is szallag nézés,beszólás. A sátrazós rész ápolt környezetben, Zamárdi szabadstrandján van. Toitoi marad,verhetetlen klasszikus, ám csoda történt reggelre.Eddig nem tapasztalat módón ragyogtak, tüdőtágító nélkül simán használhatóak. Komoly.A tusoló fülkék melegvízre hitelesítettek, bár ezt eddig még nem sikerült megtapasztalnunk.Majd lesz.
A parton végig stégek, lehet fürdeni a tóban gond nélkül, ápolt,gondozott a napozó rész Végig nyugágyakban ejtőzhetsz, a parti teraszok valamelyikéből úgyis szól a kellemes nyári zene. Nagy öteletek ezek, homokos,pálmafás kis beülősök vannak végig a part mentén, igazi színfoltok!!
A keserűség íze.Na igen. Nem első fesztiválozók vagyunk,jópár fűszőnyeget elkoptattunk már az ország szinte mindegyik rendezvényén.Az árak ugyanis. Rengeteg emberrel beszéltünk,csapossal, eladóval,na meg persze elszenvedő társainkkal,de a vélemény egybehangzó. Kicsit mintha túllőttek volna az ártáblával a szervezők.
Ez azt jelenti:egy négydecis sör négyszáz csaplova, egy ötdecis dobozos ötszáz ötven.A többi ital ezt az analógiát követi:lebiggyedt szájjal fizetsz. Kaják a szokásos,kóbász,hambi,társai ugyancsak embertelen árakon.
Öröm az ürömben: életreszóló barátságok köttetnek a városban a helyi ábécé sörös hűtőjénél vívott harcban, úton-útszélen fiatalok vannak, elözönlötték a városkát, lángos háromötvenért mennyei,sör százötven utána, de nem egy hanem máris kettő!!Egyszóval Zamárdi testében a vér pezseg, a boltok dugig,karszalagos ifjak mindenütt...
Induljon is a banzáj!!

Balaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napja

Thx for Sallai Peti

Ferenczi Attila

2007. 07. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2007. 07. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2013. 09. 11. 16:01
:):):):)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A BalatonSound első napja cikk képei
Balaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napjaBalaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napjaBalaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napjaBalaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napjaBalaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napjaBalaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napjaBalaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napjaBalaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napjaBalaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napjaBalaton Sound Fesztivál - A BalatonSound első napja