Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A BalatonSound harmadikja

Fesztivál - A BalatonSound harmadikja

Reggel ébredés a TicTac Vágykielégítőkre,életmentő a mentol íz az esti elmaradt fogmosás következtében.José Padilla. Az emberek jönnek,a víz melegebb,a nap perzselőbb. Ismerkedés a stranddal és pecsenyére sült arcok. Bográcsos halászlé: egy tálka 1200,lé nélkül 1100.Jose Padilla. Teljesen átlagos fesztiválnap,koncertek itt-ott. Jose Padilla. Indul a harmadik nap!

Lássuk.
A harmadik nap első zenei csemegéje az LG Teraszon,az említett Dave Tipper volt.Délután kettőkor lépett fel és úgy látszik ez az időpont neki kedvezett,ugyanis rengetegen voltak. A meghirdetett downtempo-szettet élőben nagyon hozta. Kellemes,olykor monoton, kissé breakes beütésű zenét varázsolt elő a gépekből, ütemesebb és lágyabb részeket ördögien kombinálva a kora délutáni strandolók nagy örömére. A hengerő maximális volt, a Teraszon eddig ilyet nem hallhattunk,elementárisan és velőig hatólóan szólalt meg a több tucat hangláda.Ez az ember nagyon tud és amit itt nekünk előadott az több volt mint felejthetetlen.
Na pont ezért nem.És egyébként sem, de itt most nagyon ne. Az utána következő Colorstar-és Co., lehett volna kissé türelmesebb is. Elhisszük, hogy be kell állni,meg kell az idő, de amíg az előző le nem ment talán kisebb intenzitással kéne mutatni magunkat a színpadon! Na mindegy. Amúgy a Colorstar a nap másik kellemes meglepetése.Zenéjük nagyon hatott,a közönség vette a lapot és közel kétórás őrjöngés kezdődött. Nagyon sokan egybegyűltek, egyre jöttek az emberek. A fiúk egy élvezetes koncertet adtak és ezenfelül még megkapták az eddig keveseknek kijáró "Teraszrengető" címet is. Volt ráadás,brand new szám,szintén hibátlan. Emberek, a Colorstar nagyon jó volt!
Este hatkor azonban rettenetes felhő érkezett. Az a fajta,amelyik csak feletted ered el.Csak most a szervezők feje felett. Egészen bizonyos hogy José Padilla is a húzóbandák közé számított a meghívásakor és nagyon sokan érkeztek is miatta,akár csak egy napra is. Mindenféle rosszindulatot félretéve,komolyan. Ilyet akkor sem lehet megcsinálni. Az este hatra meghirdetett fellépése előtt tíz perccel kaptuk a fülest hogy el fog maradni a Cafe del Mar keresztapjának valott Padilla koncertje. Az összes erre vonatkozó információ kimerült az egyik söröpultra celluxozott ,kézzel írt fecniben. Evidens hát,hatra elképesztő tömeg gyűlt a Terasz köré,lógtak ki az emberek amerre szem ellátott,mindenki várta hogy kezdődjön .Tájékoztatás nudli. Mivel nem történt semmi,illetve ez túlzás,mert lemezről bettek valami iszonyat zenét, ez válatkozva szólt egy darabig ,majd Kruder adott exluzív mixet. Annak a tíz embernek aki ott maradt. A rajngók feladták.Szóval ilyet nem illik és nem is lehet megcsinálni.Egyszerűen azért nem,mert nem-no comment.
Továbbiakban a Fine Cut Bodies adott zenét,aki jól előkészítették a terepet az utánuk lévő Dj.Stormnak. Ez utobbi kemégy dnb-t adott, volt mindenféle csavarás,jungle mélyedések,süvítő áthúzások. A lényeg a pusztító hengerő és itt ott dallamos,vérbeli drumandbass.

Fesztivál - A BalatonSound harmadikja

A Nagyszínpad műsorát az Emil Rulez nyitotta.Hajósék zenéje ideális erre a fesztiválra, kiút a monoton gépekből, még vicces is tud lenni és nem kell sok erőfesztítés abefogadásához.Sör,háttér,di-díí-ddu-dub.Jó volt.
Félhattól a Leeroy,majd héttől az Oi-Va-Voi vette birtokba a Színpadot.
Kilenctől jött a Brand New Heavies.A csodaszép hangú,fekete bőrű énekesnővel felszerelt csapat most egy kissé andalító dallamokat hozott. Zenéjük kíváló erre a fesztiválra, sokak véleménye szerint azonban jobban jött volna kora délután a strand mellé. Szépen kiénekelt részek, néhol melódiás szerelmes részek, lassabb fajta zenével. Otthon bármikor hallgatható.Sőt.
A ma már beugróra megidézett Kruder&Dorfmeister következett tizenegytől. Most keményebbre vette a figurát,zenéje technósabb volnalat követett,durvább tukatuka témák végeláthatatlan sora jött. Stage Feverbe kérjük legközelebb.

Fesztivál - A BalatonSound harmadikja

Az Arénában délutáni Junkie&Hawkie-ittunk teszt sört hét körül, kettő,azaz 2 ember táncolt bent. Na ehez képest jött Chris, majd Junkie XL és néhány óra alatt ismét a Stage Fever lett a legtömöttebb helyszín. Általában tíztől kifulladásig nem lehet beférni,dugig van. Junkie-n, de különösen az őt követő Hernan Cattaneon pedig a sátor tízméteres körében folyt a buli.Kőkemény elektro és társai, a stílus híveinek feltétlen kötelező nevek ők,kötelező megjelenéssel.
A szokásos kényeztetés,félötkor Slam Jr. pakolta még az álom alá valót.

A harmadik nap nagyon kellemesen telt, egyre jönnek az emberek,telik a strand és már várni kell a ToiForra.Melegvíz néha van.A hangulat kezd felpörögni, a délelőttök a starndokon telnek- a környező hangulatos kiülősökben a muzsika tízpontos,mindenki a vízben,telve a stégek. Napvédő krém,szemcsó,törcsi. Az igét hallottuk:hesszelünk a bícsen. Na pont ilyen. De jó.Ez is jó.
A Macskafogó tejbár is jó.Tejberízs rulez!
Thx for Sallai Peti

Ferenczi Attila

2007. 07. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2007. 07. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2013. 09. 11. 16:01
:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A BalatonSound harmadikja cikk képei
Fesztivál - A BalatonSound harmadikjaFesztivál - A BalatonSound harmadikjaFesztivál - A BalatonSound harmadikjaFesztivál - A BalatonSound harmadikjaFesztivál - A BalatonSound harmadikjaFesztivál - A BalatonSound harmadikjaFesztivál - A BalatonSound harmadikjaFesztivál - A BalatonSound harmadikjaFesztivál - A BalatonSound harmadikjaFesztivál - A BalatonSound harmadikja