Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sting nemi diszkriminációja ötvenezer dollárba kerül

Sting - Sting nemi diszkriminációja ötvenezer dollárba kerül

Stinget arra kötelezték, hogy több mint ötvenezer dollár pénzbüntetést fizessen egy korábbi alkalmazottjának. Mindezt egy munkaügyi bíróság rendelte el az angliai Southamptonban. A büntetést azért szabta ki a bíróság, mert Sting és felesége menesztett egy szakácsnőt, csak mert az várandós lett.

Nyolc évig minden rendben volt. Jane Martin szakácsnő amúgy is otthonosan mozgott a sztárok körében, hiszen már Madonnánál és Elton Johnnál is főzőcskézett. Minden bizonnyal mesterfokon, hiszen Stingéknél is megkeresett évi huszonnyolcezer fontot. Egyszer vidékről Londonba utazott csak azért, hogy tésztát főzzön a zenész családjának.

Azonban a Police frontemberét és feleségét, Trudi Stylert nemi diszkriminációval vádolták meg, ugyanis kirúgták Jane Martint, miután megtudták, hogy 2005-ben teherbe esett. A negyvenegy éves Martin azt állítja, hogy a dolgok tulajdonképpen akkor fordultak rosszra, amikor betegszabadságot vett ki hasfájása miatt. Trudi Styler szerinte neheztelt rá és követelte, hogy túlórázzon. Jane Martin azzal is előhozakodott a bíróságon, hogy a feleségnek tett szolgálat közbeni folyamatos stressz miatt attól tartott, hogy elvetél.

Sting - Sting nemi diszkriminációja ötvenezer dollárba kerül

Később Trudi Styler magatartása ismét változott a szakácsnővel szemben: a család mindenfélével elhalmozta őt. Hermes karórával, Tiffany ékszerrel és egyéb „apróságokkal”. Végül 2006 áprilisában váltak el útjaik. Stingék cége alkalmazta és bocsátotta el tehát a szakácsnőt, ami a bíróság szerint jogtalan volt, a konyhatündér nemi diszkriminációt szenvedett.

Sting - Sting nemi diszkriminációja ötvenezer dollárba kerül

Sting és felesége nem hagyták annyiban a dolgot. Trudi Styler szóvivője szerint a pénzbeli kárpótlás, amit a bíróság megítélt Jane Martinnak, gyakorlatilag értelmetlen, mivel az egész ügyet megfellebbezték. Ezt szerinte azért engedélyezték, mert egy beadványban rámutattak arra, hogy a bírósági tárgyalás során nyilvánvalóan elfogultságot tanúsítottak a szakácsnővel szemben. Trudi álláspontja továbbra is az marad, hogy ő – mint nő és mint anya – sohasem gyakorolt nemi diszkriminációt és ezután sem fog.

2007. 07. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 07. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sting nemi diszkriminációja ötvenezer dollárba kerül cikk képei
Sting - Sting nemi diszkriminációja ötvenezer dollárba kerülSting - Sting nemi diszkriminációja ötvenezer dollárba kerülSting - Sting nemi diszkriminációja ötvenezer dollárba kerülSting - Sting nemi diszkriminációja ötvenezer dollárba kerül