Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bon Jovi háborúja az energiaital ellen

Bon Jovi - Bon Jovi háborúja az energiaital ellen

Bon Jovi nemrég egy New Jersey-i kávézóban ücsörgött, amikor meglátott egy kihelyezett Mijovi tárolót. A Mijovi egy kávéalapú energiaital, Bon Jovit azonban a márkanév meglehetősen felbosszantotta: neveik négybetűs egyezése szerinte nem véletlen, hanem hírnevével való visszaélés az ital fogyasztásának növelése érdekében.

Az énekes annyira megütközött a dolgon, hogy rögtön szólt ügyvédeinek, akik levélben szólították fel az ital gyártóit arra, hogy a továbbiakban tartózkodjanak a név használatától.

A Mijovi tulajdonosa, Marcus Carrington cáfolta, hogy az energiaital nevének bármilyen köze lenne Bon Jovihoz, ugyanis a terméket barátnőjéről nevezte el, akit Jovitának hívnak. Carrington hozzátette azt is, hogy a sztár és az ital nevei kiejtésükben sem egyeznek, mert utóbbit a tulaj szerint úgy kell ejteni, mint a „mojito”-t.

Bon Jovi - Bon Jovi háborúja az energiaital ellen

Bon Jovi az energiaital dobozán olvasható „itsmilife” szlogenen úgyszintén felháborodott. Az énekes véleménye szerint ez egyértelműen az együttes 2000-es „It’s My Life” című nagysikerű dalára történő utalás. Marcus Carrington végül beleegyezett abba, hogy a Mijovi dobozain a jövőben ne szerepeljen ez a szlogen, de a névhez továbbra is ragaszkodik.

Bon Jovi - Bon Jovi háborúja az energiaital ellen

Ha már Bon Jovinak ekkora plágium-parája van, akkor elgondolkodhatna legújabb albumának címén („Lost Highway”), mert ilyen alapon ő David Lynch azonos című kultuszfilmjét majmolja. Ugyanakkor az sem valószínű – az energiaital témájához visszatérve -, hogy Bon Joviék „It’s My Life” című slágerük megjelentetése előtt a Talk Talktól vagy mondjuk Dr. Albantól engedélyt kértek volna.

2007. 07. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 07. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
gabor.hu 2007. 07. 20. 12:46
Úristen, mekkora barom ez a Jon Bon Jovi!
Vendég 2007. 08. 23. 19:17
Eleg jo enekes ahhoz kepest, hogy en a Trance zenet szeretem leginkabb.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bon Jovi háborúja az energiaital ellen cikk képei
Bon Jovi - Bon Jovi háborúja az energiaital ellenBon Jovi - Bon Jovi háborúja az energiaital ellenBon Jovi - Bon Jovi háborúja az energiaital ellenBon Jovi - Bon Jovi háborúja az energiaital ellenBon Jovi - Bon Jovi háborúja az energiaital ellenBon Jovi - Bon Jovi háborúja az energiaital ellen