Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Joni Mitchell is a Starbucks kiadójánál

Joni Mitchell - Joni Mitchell is a Starbucks kiadójánál

A Starbucks lemezkiadója, a Hear Music egy újabb komolyabb dobásra készül: Paul McCartney után Joni Mitchell új lemeze is itt jelenik meg ősszel. A művésznő a napokban szerződött le a kávézólánc kiadójához. A „Shine” című korong pedig szeptember 25-én lát napvilágot.

Míg egyre több lemezkiadó dönt a bezárás, eladás mellett, van, aki egy igazi sikertörténetet könyvelhet el: a Starbucks kávézólánc nemrég új alapokra fektetett lemezkiadója, a Hear Music az idei leszerződtetett művészei után nem panaszkodhat. Paul McCartney után most Joni Mitchell írt alá lemezszerződést a Hear Music Group-pal. Az énekesnő döntése mögött már egy korábbi együttműködés áll, ugyanis 2005-ben pont ez a kiadó kérte fel egy válogatásalbumon való szereplésre, ami a hírek szerint nemcsak egy pozitív élményként maradt meg Mitchellben, hanem egy újabb lökést is adott a már visszavonuláson gondolkodó énekesnőnek. Joni Mitchell legutolós, 2002-es „Travelogue” című nagylemeze után oka fogyottnak látta a lemezkészítést, de állítólag ez a 2005-ös felkérés újabb lelkesedést diktált belé. Így mikor végleg elérkezettnek látta az időt, hogy egy új albumot hozzon ki, szinte azonnal a Starbucks csapatát támadta be a lemezkiadás ügyében. Ami persze nekik is kapóra jött, hiszen a cég felfuttatása érdekében most egyre több nagy nevet próbálnak magukhoz csatlakoztatni, melynek ugye első állomása a Paul McCartney-val kötött lemezszerződésük volt.

Joni Mitchell - Joni Mitchell is a Starbucks kiadójánál

Mitchell új lemeze, a „Shine” címre hallgató anyag a tervek szerint szeptember 25-én kerül a lemezboltok polcaira kilenc új számmal, valamint egy régi Mitchell-örökzöld, a „Big Yellow Taxi” mai újragondolt verziója is megtalálható lesz rajta. A „Shine” –nal egyidőben pedig Mitchell nevével egyre több helyen találkozhatunk majd: készülőben van egy balett műsor "The Fiddle and the Drum" címmel, mely Mitchell dalaira épül, valamint egy képzőművészeti kiállítás, ami az őszi hónapokban New York-ban lesz megtekinthető.

fkriszta

2007. 07. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 07. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 02. 18. 8:45
Szupi!))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Joni Mitchell is a Starbucks kiadójánál cikk képei
Joni Mitchell - Joni Mitchell is a Starbucks kiadójánálJoni Mitchell - Joni Mitchell is a Starbucks kiadójánál