Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életéről

Nirvana - Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életéről

A Nirvana frontembere 1994-ben vesztette el életét. Írók, producerek, fotósok és művészek álltak össze, hogy filmet forgassanak az emblematikus zenész élettörténetéről, Kurt Cobain: About A Boy (Kurt Cobain: Egy fiúról) címmel. A filmet több mint huszonöt órányi –eddig nyilvánosság elé nem tárt – interjúfelvétel alapján készítik.

Egy bensőséges és megindító elmélkedés van készülőben a kései Kurt Cobainről, egy több mint huszonöt órás Cobain-interjúsorozat alapján, melyet a neves zenei újságíró, Michael Azerrad vezetésével vettek fel "Come As You Are: The Story of Nirvana" (Come As You Are: A Nirvana története) című könyvéhez és amit – pár ember leszámítva – még nem hallhatott senki.

Nirvana - Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életéről

A filmben a zenész-énekes mondja el saját életét gyermekkorától kezdve, kamaszkorán keresztül eljutva zenei felfedezéséig. Későbbi kirobbanó hírnevével is foglalkozik.

Nirvana - Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életéről

„Csak egy hangot lehet majd hallani az „About A Boy”-ban – Cobain-ét – és a Nirvanáról, de még magáról Kurt-ről sem szerepel benne kamerafelvétel. Nem dokumentumfilm lesz, hanem Kurt Cobain életének újraelbeszélése, mégpedig a zenész saját szavaival – mondta a társproducer Azerrad.

Nirvana - Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életéről

A film készítői hús-vér emberként kívánják őt bemutatni, nem holmi rock-ikon rajzfilmfiguraként. Az AJ Schnack által rendezett film Azerrad szerint nem visszatekintés Cobain-re. Ennél sokkal több: egyfajta belepillantás magába a zenészbe.

A csapat azokban a városokban forgatott, melyekben Kurt Cobain élt életében, vagyis Aberdeenben, Olympiában és Seattle-ben. Külön érdekesség, hogy a filmzene nem fog tartalmazni Nirvana-dalokat. Ehelyett a Death Cab For Cutie frontembere, Ben Gibbard készít majd saját, érzelmes filmzenét a producerrel, Steve Fisk-kel. Továbbá Cobain kedvenc előadóinak dalai is felcsendülnek majd a jelenetek alatt. A Queen-nel, David Bowie-val, Mudhoney-val és Iggy Pop-pal fémjelzett lemez szeptember 11-én jelenik meg.
Azerrad elmondásai alapján Cobain a felvételen sokszor céloz fenyegető öngyilkosságára, de ő mégsem hitt neki: „Annyira közel álltam hozzá vagy annyira valószínűtlennek hatott a dolog, hogy valahogy figyelmen kívül hagytam. Szóval ha van valami tanulsága a filmnek, az az, hogy hallgassuk végig őt, mert elmondta az embereknek, hogy mit fog csinálni”.

2007. 07. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 07. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életéről cikk képei
Nirvana - Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életérőlNirvana - Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életérőlNirvana - Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életérőlNirvana - Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életérőlNirvana - Titokzatos hanganyagok alapján készül film Kurt Cobain életéről