Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/31

Kings of Leon - Listamustra 2007/31

Április elején került a boltokba a Kings Of Leon harmadik albuma, a U2 és a The Strokes hatását magán viselő Because Of The Times. A három testvér: Caleb, Jared és Nathan Followill, valamint unokatestvérük, Matthew Followill alkotta amerikai, Tennessee Államból származó rockzenekar Nagy-Britanniában aratja a legnagyobb sikereit.

Az említett nagylemez a brit eladási lista élén nyitott, odahaza viszont csak a 25. helyet szerezte meg. (Az előző kettő még ennél is rosszabbul szerepelt odaát, a 113. és az 55. helyig jutottak, miközben Nagy-Britanniában mindkettőnek a harmadik hely volt a csúcspozíciója.) A korong időközben a szigetországban is eltűnt az összesítésről. Az elmúlt hetekben ismét megnőtt iránta a kereslet, a róla kimásolt, a brit rajongók fanatizmusáról szóló Fans című felvétel sikerének köszönhetően, amellyel a fiúk eddigi legjobb helyezésüket érték el a brit kislemezlistán, a 13. helyig jutottak. A Because Of The Times a héten már a negyedik pozícióban található.

Kings of Leon - Listamustra 2007/31

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Timbaland Featuring Keri Hilson & D.O.E.: The Way I Are
2. Kate Nash: Foundations
3. Rihanna Featuring Jay-Z: Umbrella

Nagylemezek
1. Paul Potts: One Chance
2. Timbaland: Timbaland Presents Shock Value
3. Mika: Life In Cartoon Motion

Paul Potts – elárusítóból operasztár
Ahogy várható volt, Rihanna és Jay-Z dala legyőzőre talált. Az Umbrella tíz hétig uralta a kislemezek mezőnyét, s a listavezetés alapján az utóbbi tizenhárom év legnagyobb slágereként vonul be a brit zenetörténetbe. Az amerikai páros trónolásának honfitársak: Timbaland, Keri Hilson és D.O.E. vetettek véget. Timbaland ezzel duplázott, az énekes-producer második szólóalbumáról elsőként kimásolt, Nelly Furtado és Justin Timberlake közreműködésével rögzített Give It To Me ugyanis szintén vezetett – áprilisban egy hétig.

A nagylemezek negyvenes listáján mindössze egy újdonság szerepel: a 11. helyen debütált a Garbage dupla sláger- és remixgyűjteménye, az Absolute Garbage. Az összesítés csúcsán második hete az egyik magyarországi kereskedelmi televízióban ősszel induló Csillag születik című tehetségkutató műsor brit megfelelőjének győztese, Paul Potts tanyázik. A Britain’s Got Talent című versenyt az America’s Got Talent mintájára rendezték meg – a legkülönfélébb művészeti ágakban mérték össze tudásukat a résztvevők. A korábban mobiltelefonokat árusító győztes a döntőben – akárcsak a válogató során – Puccini Turandot című operájából a Nessun Dormát adta elő. A operaslágereket és popslágereket operastílusban felvonultató albumából a megjelenés hetében 128 315, a második héten 75 494 példányt értékesítettek a szigetországban. (Új Szó)

Puha József

2007. 08. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/31 cikk képei
Kings of Leon - Listamustra 2007/31Kings of Leon - Listamustra 2007/31