Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2007: Nulladik napi fi(r)ka

Sziget - Sziget 2007: Nulladik napi fi(r)ka

Íme itt van, megnyitotta kapuit tizenötödszörre! Nem kívánjuk a sajtó által unalomig bemutatott eseményeket tovább rágcsálni, inkább a mezei látogatók szemszögéből, blog-szerűen bemutatni ezt az óriássá nőtt valamit.

Vannak jól működő dolgok, amire nem várnánk újabb megoldást, azonban egyesek mégis keresik. Az egyik ilyen a beengedés, ami az idei megmozdulás első negatív élménye volt. A 10 évestől a 60 évesig egymást taposta, miután az amúgy is szűk bejárati részhez vezető utakat lekordonozták, így a birka módjára terelt tömeg egy szűk sávon tudott csak tipegni. Aki klausztrofóbiás, annak mindenképp javasoljuk az alternatív közlekedési megoldásokat (hajó, taxi) kicsit többért, de gyorsabban.

Sziget - Sziget 2007: Nulladik napi fi(r)ka

LGT előtt...
A "Képzelt riport"-ba jónéhányan csak mobiltelefonról hallgattak bele, miután a már bejutott ismerősök kitelefonáltak a még sorban veszteglőknek. Az erősen rockoperásított, lerövidített musical szigetes koncertváltozata kifejezetten jól sült el, tehetséges "kortárs" művészek előadásában, úgy mint Roy (Ádám nélkül), Novák Péter, Lovasi András, Fekete Linda, Bíró Eszter...

LGT...
A "kevéske" egy órás várakozás után már kezdett is az LGT. Semmi intro, vagy nagy pufogtatás. Egy frappáns Presszeres, zongorás indítás volt, melyhez fokozatosan csatlakozott Somló és Karácsony úr is, majd a dobos "Janika" is. A hangzás első osztályú volt, egyetlen zavaró tényező, egy helikopter volt, amelyben ülők kedvet kaptak egy kis eLGéTézésre, és a sok tízezres tömeg feje fölül akarták élvezni a bulit. Miután a zenekart is megzavarták, Presszer egy közös integetésre buzdította a nézőket, ezzel elzavarva a kéretlen, és nem kevésbé zajos látogatót. Mindez pont az egyik csúcspont alatt történt, mialatt a zenészek kijöttek a közönség közé, a tömeg elválasztására szolgáló technikai/biztonsági "folyosón", és onnan toltak el pár dalt. A koncert több mint 3 órás volt, ennek kapcsán megszólaltattuk a nép hangját is, mely lejjebb olvasható...

Képzelt riportok szigetes látogatókkal...

50 év felletti nő:
"A tavalyi Illés sokkal jobb volt. Ők csupa bestof-ot játszottak, nem volt ennyi üresjárat. Az LGT-től is valami ilyesmit vártam volna. Sokunknak nem volt könnyű végig állni ezt a 4-5 órát."

Fiatal srác apukájával:
"Nekünk nagyon tetszett a koncert. Sajnos az elejéről lemaradtunk, mivel több mint egy óra volt a bejutás a HÉV-től. Való igaz, hogy hosszú volt, és néha úgy játszották a srácok, mintha baromi jó zenészek lennének, és szinte blues-os, jazzes jamelésekbe fogtak, de ezeket leszámítva tetszett."

25 éves rendszeresen szigetelő:
"Felháborít, hogy idén már semmilyen piát nem lehet behozni. Vehetjük 250Ft-okért a fél literes vizet. Mást egyelőre nem tudok mondani, sok élményt még nem szereztem. Kérdezz meg később... :)"

LGT után...
A tömeg hasonlóan birka módjára, mint a bejutáskor, de türelmesen hagyta el a szárazságtól porzó szigetet. A kijáratnál skót dudás szórakoztatta az alkalmilag összegyűlt Korn rajongókat, de egyesek meg azért dobálták pénzzel szerencsétlent, hogy hagyja már abba. A szemétben úszni lehetett volna, talán kevesebb szórólap árus kéne, vagy még több kuka. Persze ez már nem a sziget, csak ami körül veszi, de azért súlyos volt a látvány.

Szubjektív ajánló szerdára:
- Quimby /Nagyszínpad 19:45/
- Wackor /Zúzda 20:00/
- Wihin Temptation /Hammer 21:30/
- Emil.Rulez! /Arany Ászok 23:00/
- Kowalsky /Arany Ászok 00:30/

Na HÉV-re fel!

Gab

2007. 08. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 08. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2007: Nulladik napi fi(r)ka cikk képei
Sziget - Sziget 2007: Nulladik napi fi(r)kaSziget - Sziget 2007: Nulladik napi fi(r)ka