Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Igazi „romás” dal Gáspár Lacitól

Gáspár Laci - Igazi „romás” dal Gáspár Lacitól

Gáspár Laci legújabb lemezének „Bolond vagyok, mert…” című dala igazi csemege a mai hazai piacon. Az énekes elmondása szerint, a dal tökéletesen tükrözi a roma kultúra sokszínűségét, s optimista, mégis olykor „sírva vigadó” életszemléletét.

„Mondhatni véletlenül született a „Bolond vagyok mert…”, egy baráti poénkodás eredménye: dúdolgattunk, pengettük a gitárt, végül annyira megtetszett a rögtönzött remekmű, hogy bekerült a már kész lemez többi dala közé” Gáspár Laci borzasztóan fontosnak tartja, hogy az embereket ne ránézésre a bőrük színe, nemzetisége vagy akár nemi hovatartozása alapján ítéljék meg, sokkal inkább tettei és személyisége alapján.

Gáspár Laci - Igazi „romás” dal Gáspár Lacitól

„Amikor bekerültem a Megasztárba, senki nem éreztette velem, hogy roma vagyok és hála Istennek azóta sem” – mondta Laci. – Büszke vagyok a származásomra és fontosnak tartom, hogy bizonyítsunk, s ne hagyjuk, hogy beskatulyázzanak bennünket.”
Az énekes talán pont ezért tartotta igazi megtiszteltetésnek, hogy a nagy múltú, Magyar Örökség díjas 100 Tagú Cigányzenekarral léphetett fel egy színpadon. A „Bolond vagyok, mert…” című dal így a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Cigánykarneválon hangzott el elsőként a nagyközönség előtt a világhírű zenekar kíséretében.
”Lehet, hogy közhelynek tűnik, de végtelenül megtiszteltek ezzel a felkéréssel. Napokig hatása alatt voltam, mikor először hallottam a lehetőségről. Pont a napokban forgattuk le a klipet ebből a dalból, melynek az üzenete éppen az, hogy mindegy milyen a bőröd színe, honnan származol, együtt kell élni és szeretni egymást. Szerencsésnek érzem magam, mert engem nem bántottak még a származásom miatt. Most pedig különösen nagy öröm, hogy olyan romákkal játszhatom együtt, akik nemcsak Magyarországon, de világszerte megbecsültek és elismertek.”

Gáspár Laci - Igazi „romás” dal Gáspár Lacitól

A dalból készült videoklipet alig egy hete forgatták, mely hűen tükrözi a „Bolond vagyok, mert…” mondanivalóját. Ázsiai, afro-amerikai, indiai és roma származású szereplőkkel Laci az igazi örömzenélésre, egymás szeretetére, s a másik ember valós értékeire próbálja ráirányítani a figyelmet.

Jónap Tamás

2007. 08. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 08. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Igazi „romás” dal Gáspár Lacitól cikk képei
Gáspár Laci - Igazi „romás” dal Gáspár LacitólGáspár Laci - Igazi „romás” dal Gáspár LacitólGáspár Laci - Igazi „romás” dal Gáspár Lacitól