Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2007: Második napi fi(r)ka

Sziget - Sziget 2007: Második napi fi(r)ka

A csütörtök felhőszakadással ünnepelte érkezésünk. A zuhany-szerű eső ahogy jött, úgy ment is, és a pocsolyák szerencsére gyorsan elszivárogtak. A gyros továbbra is hideg és kicsi, így ajánljuk a lávakövön sült hotdog-ot, ami sok éve vezeti a kajálási toplistát.

Music TV...
Azt hiszem már sokak előtt nem újdonság, hogy idén októbertől indul a magyar Music TV. Ezt bemutatandó, ünneplendő, egy szigeti Road-showval jelentkezik a zenecsatorna, melynek keretében minden nap más helyszínen tartanak úgynevezett "Gulyás party"-t. Ennek főszereplője egy szakács, nagy kondérral, és két ördögi táncoslány. A látvány elég figyelemfelkeltő, de kissé unalmas.

Sziget - Sziget 2007: Második napi fi(r)ka

Chemical Brothers...
Az első félelmem az volt, hogy az új album számait fogják játszani a koncerten - azért valljuk be, hogy a "We are the Night" ebben a műfajban nem mondható rossznak, de a srácoktól ez annyira nem volt nagy durranás. Második félelmem az volt, hogy nem voltam benne biztos, hogy a nagyszínpadon kell zenélniük, és nem inkább egy nagyobb sátorban, amit beteríthet a zenéjük. A harmadik pedig az elsőből fakadt, hogy azt a szintet, amit a régi albumjaikkal elértek, azt nem fogják tudni tartani a 90 perc során.
Szerencsére mindegyik aggodalmam felesleges volt. Szinte egy Best of-ot hallhattunk tőlük, mindegyik albumról kevertek be hosszabb-rövidebb részleteket - az új albumon is megtalálták azokat a számokat/számrészleteket, melyek felpörgették az embereket. Az egész nagyszínpad előtti teret megtöltötték a rajongók, a hangzás pedig egyszerűen hátborzongató volt (kellemes értelemben). A színpadi effektek egyszerűek voltak, de ötletesek, és illettek a zenékhez. Ami miatt egyedül kritika érheti a "testvéreket", hogy olyan korszakos slágereket, mint pl. a Hey boys, hey girls (illetve fel tudnánk még sorolni itt egy párat), régen hallottunk tőlük stúdióalbumon. /by Jeto/

Soulfly...
A HammerWorld színpad egyik legjobban várt fellépője a Max Cavalera vezetésű, brazil Soulfly volt. Nagyon súlyos 85 percet játszottak, szokás szerint a legnagyobb Sepu slágereket is belevéve. Egy gyufaszálat nem lehetett leejteni a sátorban. Apropó sátor... a korábbi évekhez képest idén kifejezetten jó a sátrak szellőztetése, az ember nagyságú és nagymennyiségű ventillátoroknak köszönhetően. Már a látvány önmagában elég metál...

Szubjektív ajánló péntekre:
- Pink /Nagyszínpad 19:45/
- Madness /Nagyszínpad 21:30/
- Radikális Amputáció /Zúzda 22:00/ - csak a nevük miatt! :)
- Ganxsta Zolee & Kartel /Arany Ászok 00:30/

Gab

2007. 08. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 08. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2007: Második napi fi(r)ka cikk képei
Sziget - Sziget 2007: Második napi fi(r)kaSziget - Sziget 2007: Második napi fi(r)ka