Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/32

Plain White T’s - Listamustra 2007/32

Nem mindennapi története van a Plain White T’s slágerének, az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját két hétig vezető Hey There Delilah címűnek. Az Illinois Államból származó zenekar 2005 januárjában kiadott harmadik, All That We Needed című albumán bukkant fel először. 2006 májusában EP-n is napvilágot látott, ám hónapokig különösebb visszhang nélkül maradt.

Az idei év elején kezdte felfedezni a nagyérdemű, egyre népszerűbb lett, s végül két hete a lista csúcsán kötött ki. Az öttagú együttes időközben, tavaly szeptemberben előrukkolt a negyedik, Every Second Counts című nagylemezével, amelynek februárban megjelent második kiadására is felkerült a szerzemény, közel hat és fél perces változatban.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Sean Kingston: Beautiful Girls
2. Plain White T’s: Hey There Delilah
3. Fergie: Big Girls Don’t Cry

Plain White T’s - Listamustra 2007/32

Nagylemezek
1. Various Artists: Now That’s What I Call Music! 25
2. Soundtrack: Hairspray
3. Prince: Planeth Earth

Máris vezet az új felfedezett
A kislemezek összesítésén a Plain White T’s kéthetes trónolásának Sean Kingston vetett véget. A jamaikai származású új felfedezett 1990. február 3-án, Miamiban született, reggae elemekre épülő hiphopot játszik. A 23. helyről az élre ugrott Beautiful Girls című felvétel a Született feleségek ősszel induló sorozatának betétdala.

Az albumok mezőnyét második hete az amerikai zenepiac legnépszerűbb válogatáslemezének 25. része vezeti – a gyűjtemény napjaink és a közelmúlt nagy slágereit vonultatja fel. Harmadik hete tartózkodik a listán a rock and roll korszak idején, a hatvanas évek elején játszódó Hairspray című film zenei anyaga, már ezüstérmes. A rangsor tízes mezőnyében két újdonság szerepel: a harmadik helyen debütáló Prince új albuma, amely Nagy-Britanniában ingyen is megjelent, a The Mail on Sunday című lap július tizenötödikei számához csomagolva, a hetedik helyre pedig a kanadai Sum 41 ötödik, Underclass Hero című stúdiólemeze iratkozott fel. A punkrock zenekar frontembere, Deryck Whibley a népszerű kanadai énekesnő, Avril Lavigne férje, 2006. július 15-én kötött házasságot. (Új Szó)

Puha József

2007. 08. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 08. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/32 cikk képei
Plain White T’s - Listamustra 2007/32Plain White T’s - Listamustra 2007/32