Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2007: Ötödik napi fi(r)ka

Sziget - Sziget 2007: Ötödik napi fi(r)ka

Kissé céltalanul kezdtük a hét utolsó napját, csak mászkáltunk, és ezzel sokan így voltak. Azt vettük észre, hogy a Szigeten mindenki csak tart valahová, és a legnépszerűbb helyszínek nem is a színpadok, hanem az utcák és a különböző kis zeg-zugos helyek, vagy ez csak tévhit lenne?

Teleportálás...
Egyik "bölcs" elemző barátunk arra a következtetésre jutott, ha feltalálnánk a teleportálást, és nem kéne utazni, akkor a Szigeten eltöltött idő 2/3-át megspórolhatnánk, a legtöbb energia ugyanis az utazásra megy el. Mondjuk amíg ez nincs így, addig örülhetnek a vendéglátósok.

Óóó Connor...
A vasárnap az előadókat tekintve kissé csalódás volt. Nagy várakozással mentem a nagyszínpad elé, ahol Sinéad O'Connor vágta fel épp az ereit, teljes melankóliájában. Elhiszem hogy a zenéje nem épp a pörgős műfajokból tevődik ki, de azért ennyi fájdalmat egy helyre koncentrálva már rég láttam. Azért nem volt rossz, csak rossz helyen és időben szólalt meg. Szerintem.

Patakvér és halál...
A Hammer sátorban vérzabáló nap volt. Sunday Bloody Sunday... A kezdés még hagyján, de aztán jöttek a sötét erők zenekarai. Mindjárt a norvég black metal jeles képviselője, a Satyricon kapott headline sávot. Műsoridejük több mint fele a beállással telt el, ez konkrétan 20 perc helyett 60 percet tett ki. A türelmes közönség aztán megkapta az arcába amit várt, de mi ezt már nem vártuk meg.

Tribute invázió...
A vasárnap egyik kellemes meglepetése a Pesti Est színpadon ért. A Guilty Parties, mint a Rage Against The Machine tribute zenekara hűen tolta a szigorú témákat. Őket követte a Faith No More Tribute, ami szintén jó volt. Bővebben nem tudnám jellemezni. Alapjába véve mondjuk elég szar ügy, hogy manapság feldolgozás zenekarok kapnak jelentős fellépési pozíciókat fesztiválokon, de ha már az eredeti nagyok megfizethetetlenek, vagy épp nem is léteznek, akkor ezzel is be kell érnünk.

Állítólag a sok eső miatt az idei Sziget deficites lesz, úgyhogy mentsük ami még menthető! Menjetek-menjetek, az időjárás most jobbik arcát mutatja az Óbudai-sziget felé!

Szubjektív ajánló hétfőre:
- Omen: emlékezés Daczi Zsoltra! /Hammer 20:00/
- Tool /Nagyszínpad 21:30/
- Tereskova /Open 22:00/
- Napalm Death /Hammer 23:30/

Gab

2007. 08. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 08. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2007: Ötödik napi fi(r)ka cikk képei
Sziget - Sziget 2007: Ötödik napi fi(r)ka