Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2007: Végső fi(r)ka

Sziget - Sziget 2007: Végső fi(r)ka

Ha már főfitness kiskirályunk is konklúziót vont le a sziget jelenségről, akkor elég bátorságot érzünk ahhoz, hogy mi is megpróbáljuk összegezni az elmúlt 8 napot.

Hétfő...
Volt Tankcsapda a Nagyszínpadon. Ez a mondat akár bármelyik korábbi évek beszámolójában is elhangozhatott volna (kivéve persze azt a bizonyos ejtőernyős baleset évét, amikor nem voltak). Korábban a BalaTONE Fesztiválon láttam ezt az "új" színpadképet náluk. Szépen bevonultak az Ampeg és Mesa(?) falak elé, és tolták simán a rockot. Még intro se volt, csak egy laza jamelgetés után belekezdtek. Cserkónak amúgy kiegyenesedett a haja, de ez annyira nem hír értékű. Lukács Laci a pár tucat maradék magyarnak magyarul konferált, melynek lázadó jellegű bejelentése szép kis óvációt eredményezett. Ők voltak a harmadik és egyben utolsó magyar fellépők is az idei Sziget Nagyszínpadán.

A Hammeren Daczi Zsoltra emlékeztek, aki a múlt hét elején hunyt el hosszan elhúzódó betegsége következtében. Az Omen 20 órai koncertje helyett így teljes sötétségbe borult egy órára a sátor. Ilyet sem láttam még a Sziget történetében, hogy egy zajos fesztiválon egy órára megálljon az élet. R.I.P. Zsolt!

Kedd...
Az utolsó napra megérkezett ismét a nyár. Chris Cornell nem érkezett meg. Az igazság az, hogy az este elég homályosan telt el, mivel össznépi Szigetzáró buli volt a HammerWorld sátor backstage-ében, a Hanoi Rocks, Hammerfall, Wisdom zenekarok és újságírók társaságában. A többi helyszínen is szokás szerint zajlott az élet, volt csoki, gyros árusítás, úgyhogy nagy baj senkit nem érhetett. Este felé már pár lakókocsi elhagyta a helyszínt. Megindult az utolsó bulizási roham, amely kora hajnalig elhúzódott.

Music.hu-s konklúzió...
A jubileumi évhez képest nem tűnt semmivel különbnek az idei Sziget. A megszokott színvonal állandósulni látszik, és igaz ez mindenre. Ja még egy megjegyzés: ha minden színpad nevét le tudták fordítani angolra, akkor a "Zúzda színpad" az miért "Zúzda stage"? Nem biztos hogy ez a legfontosabb észrevétel, de ha jövőre ezen javítanak, akkor tudni fogjuk, hogy olvasták illetékesek is a cikket...

Kíváncsian várjuk a 2008-as felhozatalt. Pár igazán nagy névvel nagyot lehetne jövőre dobbantani. Metallicát és RHCP-t a Szigetre!
Köszi az egész heti figyelmet!

Gab

2007. 08. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 08. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2007: Végső fi(r)ka cikk képei
Sziget - Sziget 2007: Végső fi(r)ka