Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/33

50 Cent - Listamustra 2007/33

Az amerikai raptársadalom már a szeptemberre készül, a szakma és a rajongók egyaránt. Akkor derül ki, hogy 50 Centnek vagy Kanye Westnek nagyobb-e a rajongótábora. Mindketten szeptember 11-én rukkolnak elő az új nagylemezükkel, és mindketten szeretnék elfoglalni a lista csúcsát.

Egyelőre Kanye esélyesebb: Graduation című albumának beharangozó dala, a Stronger a héten az USA-ban a 47. helyről a hatodikra lépett elő, Nagy-Britanniában a bronzérmes pozícióban debütált. 50 Cent újdonsága, az I Get Money nem szerepel az amerikai százas rangsorban, és csak a 119. helyig jutott. Ráadásul – mint ismert – Fifty a Straight To The Bank című első beharangozó felvétel mérsékelt sikere miatt halasztotta júniusról szeptemberre a Curtis című korongja kiadását, úgy döntött, átdolgozza a szerzeményeit.

50 Cent - Listamustra 2007/33

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Sean Kingston: Beautiful Girls
2. Fergie: Big Girls Don’t Cry
3. Plain White T’s: Hey There Delilah

Nagylemezek
1. Common: Finding Forever
2. Korn: Untitled
3. Various Artists: Now That’s What I Call Music! 25

Fergie-t nem lehet megunni
A Billboard magazin kislemezlistáját második hete a Született feleségek ősszel induló új sorozatának betétdala, a Beautiful Girls vezeti. Az előadóját, a Miamiban született, jamaikai származású Sean Kingstont 2007 eddigi legnagyobb felfedezettjeként ünneplik a tengerentúlon. Első albuma a héten az eladási összesítés hatodik helyére iratkozott fel. A The Black Eyed Peas énekesnője, Fergie szólólemezéről eddig négy felvételt másoltak ki maxi CD-re az USA-ban. Az első, a London Bridge és a harmadik, a Ludacris közreműködésével készült Glamorous listavezető volt. A másodikként kiadott Fergalicious a második helyig vitte, csakúgy, mint az új sláger, a Big Girls Don’t Cry, de ez akár még feljebb is léphet.

Az albumlista tízes mezőnyében Sean Kingston lemeze mellett további három újdonság található. Az 1972. március 13-án született chicagói Common nagyrészt a fent említett Kanye West produceri irányítása mellett készítette el a hetedik albumát, és az első helyre érkezett meg vele. A dobogó második fokán a nu metal keresztapjaként számon tartott Korn nevű zenekar új korongja kezdett. Az USA-ban két kivételtől eltekintve nincs piaca a válogatáslemezeknek. Az egyik az aktuális slágereket összegyűjtő Now That’s What I Call Music! című sorozat, a másik a 2001 óta megjelenő Kidz Bop című. Az utóbbival a legkisebbeket célozzák meg, a friss slágereket gyerekek adják elő. A dalokat részben áthangszerelik, és az előforduló trágár kifejezések miatt a szöveget is átírják. A héten a hetedik helyen debütált a 12. része, ám ha beleszámoljuk a sorozat egyéb, nem számmal, hanem címmel ellátott kiadványait is, akkor ez már a 19. a sorban. (Új Szó)

Puha József

2007. 08. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 08. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/33 cikk képei
50 Cent - Listamustra 2007/3350 Cent - Listamustra 2007/33