Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Véget ért az utolsó Rolling Stones turné

Rolling Stones - Véget ért az utolsó Rolling Stones turné

Augusztus 21-én lezárult a rocktörténelem egyik legfontosabb fejezete. Befejeződött ugyanis a Rolling Stones utolsó koncertsorozata, a Bigger Bang - amely nem mellesleg minden idők legjövedelmezőbb turnéja lett.

Greenwichben tegnap éjjel utoljára álltak együtt a színpadon a Rolling Stones tagjai, a tegnapi buli volt a Bigger Bang turné utolsó állomása.

A két éves körút alatt a Rolling Stones keresztül-kasul bejárta Amerikát, de az öreg kontinensen is igyekeztek mindenhová ellátogatni. Becsületükre legyen mondva, hogy a nagyobb fővárosok mellett például Montenegróba, Belgrádba, Brnoba, Kijevbe, Szentpétervárra és persze Budapestre is ellátogattak.

Rolling Stones - Véget ért az utolsó Rolling Stones turné

A Bigger Bang volt egyébként minden idők legjövedelmezőbb koncertkörútja. A sorozat csak tavaly 138,5 millió dollár (azaz körülbelül 25,6 milliárd forint) hasznot hozott a Stones konyhájára, a 2007-es bevétel könyvelése pedig még csak most kezdődik...

"Az óceán mindkét partján játszottunk, ilyet eddig sosem csináltunk. Ha valahogy, akkor így kell lezárni egy ilyen fantasztikus korszakot" - nyilatkozta Mick Jagger.

Juhász Gergely

2007. 08. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 08. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Véget ért az utolsó Rolling Stones turné cikk képei
Rolling Stones - Véget ért az utolsó Rolling Stones turnéRolling Stones - Véget ért az utolsó Rolling Stones turnéRolling Stones - Véget ért az utolsó Rolling Stones turnéRolling Stones - Véget ért az utolsó Rolling Stones turné