Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/34

Elvis Presley - Listamustra 2007/34

Múlt csütörtökön rajongók milliói emlékeztek a Királyra: augusztus 16-án volt harminc éve, hogy Elvis Presley távozott az élők sorából. Az évforduló kapcsán világszerte több nagylemeze, dala került fel újra az eladási és letöltési listákra. Nagy-Britanniában 52 slágerét felvonultató új dupla válogatásalbum került a boltokba The King címmel. A szigetországban úgynevezett Box Settet, vagyis gyűjteményes dobozt is kiadtak.

Az augusztus 13-án piacra dobott Heartbreak Hotel című maxi CD mellé csomagolták, további 17 kislemeznek van benne hely, ezek mostantól hetente jelennek meg (a második az évforduló napján látott napvilágot), a brit összesítésen listavezető pozícióba nem jutott Elvis-felvételek felújított változatai hallhatók rajtuk. Egy különleges dal és hozzá videoklip is letölthető a világhálóról: Elvis az In The Ghetto című slágert a lányával adja elő. A Lisa Marie Presley által felénekelt részeket az eredeti, 1969-es szerzeményre keverték rá. A duett bevétele a Katrina hurrikán óta hontalan embereket segíti.

Elvis Presley - Listamustra 2007/34

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Kanye West: Stronger
2. Robyn With Kleerup: With Every Heartbeat
3. Timbaland Featuring Keri Hilson: The Way I Are

Nagylemezek
1. Elvis Presley: The King
2. Kate Nash: Made Of Bricks
3. Newton Faulkner: Hand Built By Robots

A párharc már elkezdődött
Timbaland és Keri Hilson két hétig uralta a kislemezek brit mezőnyét a The Way I Are című slágerrel. Az elmúlt héten Robyn foglalta el a csúcsot, az Andreas Kleerup közreműködésével készült With Every Heartbeat című felvétellel. Az 1979. június 12-én született svéd popcsillag a kilencvenes évek közepén tűnt fel, s eleinte hazája mellett az Egyesült Államokban aratta a legnagyobb sikereit. Akkortájt az amerikaiak az Ace Of Base tengerentúli sikerszériája fényében az összes Svédországból érkező előadóra, együttesre vevők voltak. Robynnak Nagy-Britanniában korábban csak egy TOP 10-es sláger jött össze, 1997-ben a Show Me Love a nyolcadik helyig jutott.

Mi is beszámoltunk arról, hogy 50 Cent és Kanye West egy napon, Európában szeptember 10-én jelentkeznek új nagylemezeikkel. Kanye televíziós vitára hívta ki társát, az amerikai kiadás napján, szeptember 11-én „esnek egymásnak”, hogy eldöntsék, melyikük korongja a jobb. Ezt Fifty azzal fejelte meg, hogy amennyiben társa több hanghordozót értékesít az első napon az USA-ban, mint ő, nem készít több szólóalbumot. Egyelőre Kanye lemeze iránt nagyobb érdeklődés mutatkozik. A beharangozó, Stronger című szerzeménye a héten a brit lista élére került. Az atlantai hiphop előadó ezzel első listavezető sikerét ünnepelheti a szigetországban – korábban a 2005-ös, Jamie Foxx közreműködésével készült Gold Digger című felvétele szerepelt a legjobban, a második helyig jutott. 50 Cent is megtalálható az eheti brit összesítésen, a Justin Timberlake-kel és Timbalanddel rögzített Ayo Technology című újdonsága a 23. helyre érkezett meg. A párharc tehát már elkezdődött.

Az albumlista csúcsán természetesen Elvis Presley említett slágerválogatása nyitott. A következő három pozícióban új felfedezettek szerepelnek. A múlt héten az első helyre iratkozott fel, s most egyet visszaesett Kate Nash popénekesnő nagylemeze, a Made Of Bricks. A harmadik helyen Newton Faulkner gitáros-dalszerző található. Az akusztikus szerzeményekre épülő Hand Built By Robots című albumának húzódala, a Teardrop, a Massive Attack 1998-as slágerének átdolgozása különálló felvételként is terjesztésre került, igaz, csak online változatban, és a brit lista 63. helyéig jutott. A negyedik helyen a folkból és indie rockból táplálkozó, hangi adottságai alapján a The Cranberries-énekesnő, Dolores O’Riordanre emlékeztető glasgow-i Amy Macdonald található a This Is The Life című korongjával. Erről eddig két dal látott napvilágot maxi CD-n: a Poison Prince májusban a 136., a Mr Rock & Roll júliusban a 12. helyig vitte. (Új Szó)

Puha József

2007. 08. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 08. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/34 cikk képei
Elvis Presley - Listamustra 2007/34Elvis Presley - Listamustra 2007/34