Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Karmatronic együttes belekóstolt a hiphopba

Karmatronic - A Karmatronic együttes belekóstolt a hiphopba

A Karmatronic duóról, Achilles Spartáról és Krajczár Péterről legutóbb Beyoncé és Shakira közös dalának, a Beautiful Liar-nek a remixe kapcsán lehetett hallani, amelyet az amerikai Sony-BMG felkérésére készítettek. Ezt követően a két tehetséges srác újabb zenei műfaj meghódításán munkálkodott. A New York-i stúdiómunkák során szerzett tapasztalataikat felhasználva hazánk egyik legjobb rapperének, MC Gőznek (a.k.a. Mr. Orzon Welles, a.k.a. Hozé Gőzy) szereztek zenéket.

MC Gőz neve jól cseng a hazai szakmában. A tekintélyes múltra visszatekintő rapper pályafutása az ezredfordulón indult be teles gőzzel. A több tehetségkutatót, Fila Rap Jamet, hiphop csoportosulást megélt ceremóniamester 2005-ben óriási fölénnyel nyerte meg a Viva televízió és a Sprite által szervezett It’s Rite Freestyle versenyt. Művészetének elismeréseként a következő évben már zsűritagként szerepelt a tehetségkutatón.
Első szólólemeze, a „Gőzy Mulató” hatalmas siker lett. Az albumból készült klip rendszeres résztvevője volt a zenei csatornák műsorának.
2006-ban dobta piacra a következő kislemezét „MC a rangom” címmel, és innentől a felkérések egymást érik országszerte.
Fellépéseit a közönséggel való interaktivitás jellemzi, így például minden várost „személyre szabottan” és a hely szelleméhez igazodva rap-pelve köszönt, aminek köszönhetően a közönség még inkább magának érezheti dalait.
Stílusára jellemző a hétköznapi, utcai nyelvre épülő, humoros és nagy kedvvel ironizáló hiphop, ami épp közvetlensége miatt válik gyorsan szerethetővé a bulizni vágyóknak.

2007 fordulópont a zenész életében, sikere beérni látszik, leszerződött a Karmatronic Records-hoz. Első közös daluk, a Sexy Lady című nóta volt, amelynek különlegessége, hogy MC Gőz szövegelésére MC Goran olasz rapper válaszolt. Ezután elkezdték a Number című nagylemez stúdiómunkáit, amely 2007 őszén várhatóan az év egyik nagy durranásaként kerül a boltokba. Az albumról az első videoklip a „Még mindig mulatunk“ című dalból készül, amely hamarosan látható lesz a zenecsatornákon. A dalban közreműködik a svédül és angolul rappelő MC Ron is.
MC Gőz honlapján, a www.mcgoz.hu-n minden fontos információ megtalálható, ahol a legújabb szerzeményeit is meg lehet hallgatni.

Legközelebb szeptember elsején, az év legnagyobb extrémsport fesztiválján, az OSG-n lép fel élőben MC Gőz.

2007. 08. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2007. 08. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Karmatronic együttes belekóstolt a hiphopba cikk képei
Karmatronic - A Karmatronic együttes belekóstolt a hiphopba