Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kárpátfeszt Dabason

Depresszió - Kárpátfeszt Dabason

Augusztus utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a 0. Kárpát-medencei Könnyűzenei Fesztivál. A szervezők célja az, hogy lehetőséget teremtsenek olyan tehetséges Kárpát-medencei zenekaroknak, akik nem vagy nehezen kapnak médiaszereplési és fellépési lehetőséget. A fesztiválról nagy nevek sem hiányoznak, hiszen ők is teljes mértékben felvállalták a fesztivál szellemét és fellépésükkel is segítik a szervezők munkáját.

Nagyszabású könnyűzenei rendezvényre készülnek Dabason, ahol augusztus 31-től három napon át magyar nyelven éneklő együttesek mutatkoznak be határon innen és túlról - közölte a fesztivál szervezője az MTI-vel. Moys Zoltán elmondta, hogy a tehetséggondozás jegyében olyan feltörekvő együttesek kapnak bemutatkozási lehetőséget, amelyek szűkebb hazájukban már sikert arattak és most megindulhatnak a hírnév felé.

"Szükség van egy olyan fesztiválra, ahol a mai nagy sikerű zenekarok mellett olyan tehetséges zenekarok is megmutathatják magukat, akik jelenleg nem kapnak semmilyen segítséget a médiától, így egyszerűen nincsenek fellépési lehetőségeik" - mondta D. Nagy Lajos, a Bikini frontembere a KárpátFeszt kapcsán. A Fesztivál nyitónapján, péntek este 9-kor fellépő kultuszzenekar énekese hozzátette: nagyon jó ötletnek tartja a Kárpátfesztet, amely elősegíti annak a zenei utánpótlásnak a kinevelését, akik igényes zenét játszanak és igazi jó gondolatokat szórnak szét a közönség között.

Közöttük van például a progresszív rockot képviselő kolozsvári Yesterdays, a székelyudvarhelyi Monyo Project és a Felvidékről érkezett Kerecsen együttes - hívta fel rá a figyelmet. A hazai zenekarok közül sikerre számíthat például a legfiatalabb zenerajongók körében népszerű budapesti Depresszió vagy a Balkan Fanatik nevű zenekar - utalt rá a szervező. Mellettük az évtizedek óta az élvonalban lévő Bikini, P-Mobil és a Beatrice banda is a húrok közé csap majd, emelve a fesztivál színvonalát. A hagyományteremtő szándékkal induló rendezvénynek a dabasi Diego Sportcsarnok ad otthont. Az ideérkező fiatalok a csarnok mellett elterülő három hektáros zöld környezetben táborozhatnak majd, ahol ingyen sátorozási lehetőséget kínálnak a szervezők. A nonprofit rendezvény anyagi fedezetére eddig 16 szponzoráló cég adta össze a szükséges pénzt - utalt rá Moys Zoltán.

2007. 08. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 08. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kárpátfeszt Dabason cikk képei
Depresszió - Kárpátfeszt Dabason