Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/36

Kanye West - Listamustra 2007/36

Az atlantai származású Kanye West Európában szeptember 10-én megjelenő harmadik, Graduation című albumának beharangozó dala, a Stronger második hete vezeti a kislemezek brit rangsorát. Az USA-ban a felvétel a héten az ötödik helyről a harmadikra lépett elő.

Kanye eddig vegyes sikerrel szerepelt hazája listáján: előző nagylemezének legnagyobb slágere, a Jamie Foxx közreműködésével készült Gold Digger tíz hétig uralta a mezőnyt, a következő, a Maroon 5 énekesével, Adam Levine-nel rögzített Hard ’Em Say már csak az 56. helyig jutott.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Fergie: Big Girls Don’t Cry
2. Soulja Boy: Crank That (Soulja Boy)
3. Kanye West: Stronger

Kanye West - Listamustra 2007/36

Nagylemezek
1. Soundtrack: High School Musical 2
2. Talib Kweli: Eardrum
3. Soundtrack: Hannah Montana 2 – Meet Miley Cyrus

Fergie megállíthatatlan
Véget ért Sean Kingston trónolása a Billboard magazin kislemezlistáján. Az 1990. február 3-án Miamiban született, jamaikai származású, reggae-elemekre építő hiphop előadó a Született feleségek ősszel induló új sorozatának Beautiful Girls című betétdalával négy hétig állt az összesítés élén. A felvétel Európában is egyre népszerűbb, az elmúlt héten a brit lista ezüstérmes pozíciójában debütált. A The Black Eyed Peas énekesnője, Fergie szólóalbumáról, a The Dutchess címűről az USA-ban eddig négy dalt másoltak ki maxi CD-re. Az első, a London Bridge és a harmadik, a Ludacris közreműködésével készült Glamorous listavezető volt a Billboard magazin kislemezlistáján. A másodikként kiadott Fergalicious a második helyig vitte. Az énekesnő most újból a mezőny élére került, új slágere, a Big Girls Don’t Cry a héten átvette a vezetést. Az 1990. július 28-án született chicagói rapper, Soulja Boy a hazájában október 2-án megjelenő első nagylemezének beharangozójával, a Crank That (Soulja Boy) című szerzeménnyel a múlt héten a 11. helyről a hetedikre lépett elő, s ezúttal már ezüstérmes.

Az albumeladási lista első és harmadik helyén filmzenei korong található. Az elmúlt héten a várakozásnak megfelelően a High School Musical című Disney-tévéfilm második részének lemeze nyitott a csúcson, a megjelenés hetében 615 ezret értékesítettek belőle. A második héten 367 ezer talált gazdára, s az élen maradt. A film minden idők legnézettebb amerikai kábeltévés műsora lett, 17,24 millióan látták. Haunted High School Musical munkacímmel már készül a harmadik része, ám ez nem tévés produkció, hanem mozifilm lesz. A harmadik helyen is Disney-film albuma szerepel, a Disney Channel tévécsatornán hatalmas sikerrel vetített Hannah Montana című filmsorozat második hanghordozója: a dupla korong első CD-jén betétdalok, a másikon a főszereplő, Miley Cyrus szólófelvételei hallhatók. A két filmzenei lemez közé az 1975. október 3-án született Talib Kweli albuma, az Eardrum ékelődött be újdonságként. (Új Szó)

Puha József

2007. 09. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 09. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/36 cikk képei
Kanye West - Listamustra 2007/36Kanye West - Listamustra 2007/36