Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kentaur tervezi az MTV stúdió díszleteit

MTV - Kentaur tervezi az MTV stúdió díszleteit

Azt már mindenki tudhatja, hogy októberben végre elindul a hazai Music TV, melyről szépen-lassan egyre több információ szűrődik ki. A hírek szerint a vadonatúj stúdió kialakításához a neves díszlettervezőt, Kentaurt kérte fel a magyar MTV.

Az októberben induló magyar MTV háza táján már lázas munka folyik. A szerkesztők állítják össze a hazai gyártású illetve hálózatból átvett műsorokat, a legprogresszívebb hazai és külföldi klipek rotációját, chartokat és épül az MTV stúdiója is. Ez utóbbi díszleteit Kentaur tervezi, aki elárulta, hogy a feladat nagyon fekszik számára, hiszen ő is az MTV-n nőtt fel.

MTV - Kentaur tervezi az MTV stúdió díszleteit

„Összességében ’garage’ hatásra törekszem. Célom, hogy a felhasznált anyagokban visszaköszönjön az összes zenei stílus, amit az MTV-n láthatunk, hallhatunk majd. A bőr, a fém, a kő... egy-egy zenei stílust fognak megjeleníteni, ahogy az azt angol elnevezésükből is kiolvashatjuk (’metal’, ’rock’...). A csatorna vezetősége alapvetően arra kért, hogy olyan látványt teremtsek, amivel a nagyközönség mellett, a szubkultúrákat is meg tudják szólítani. Ehhez a szürkés, fekete alapú, kékes beütésű színvilágot éreztük közel állónak. A legfontosabb az, hogy a végeredmény újszerű, egyedi és előremutató legyen. Olyan modern architekturális környezetet szeretnék teremteni, ami egyben hazai ízű is. Természetesen a magyar sajátosság alatt nem a ’csikós gulyást’ értem, ez nem passzolna az MTV világába. A hitelességet értem ez alatt, azt, hogy az itthoni nézők is magukénak érezhessék azt, amit látnak.”

A zenei életből is jól ismert Kentaurról talán kevesebben tudják, hogy folyamatosan tervez színházi és koncert díszleteket, és számos tv stúdió is neki köszönheti látványterveit. Kereskedelmi és királyi tévéknek egyaránt dolgozott már, és korábban Friderikusz talk show-jainak ő volt az állandó díszlettervezője.

Kentaur által megálmodott stúdiót láthatjuk majd a MTV egyik legizgalmasabb hazai gyártású műsorában, a SWUNG-ban, ami egy szókimondó, esti, élő műsor lesz, amit ismert híresség fog vezetni.

2007. 09. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kentaur tervezi az MTV stúdió díszleteit cikk képei
MTV - Kentaur tervezi az MTV stúdió díszleteitMTV - Kentaur tervezi az MTV stúdió díszleteit