Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kate Nash: Made Of Bricks

Kate Nash - Kate Nash: Made Of Bricks

A brit albumeladási lista élmezőnyét ismét újoncok uralják. Három fiatal, akiknek nagylemezei bemutatásakor minden sajtótermék feltünteti – a jelentőségükből kifolyólag – az inspirálók nevét, névsorát. Azon felül, hogy mindhármójukat az elmúlt években befutott sztárokhoz hasonlítják, egyikük albuma sem tökéletes, de mégsem lehet szó nélkül elmenni mellettük, még akkor sem, ha a környéken egyelőre ismeretlenek, és szinte biztosra vehető, hogy zenéjük nálunk a jövőben sem szerez jelentősebb rajongótábort.

Elképzelhető, hogy Nyugat-Európában a következő időszak meghatározó előadói lesznek, ám az sem kizárt, hogy egylemezesként pillanatok alatt eltűnnek majd a zeneipar süllyesztőjében. Most bemutatjuk őket, és górcső alá vesszük korongjaikat.

Kate Nash: Made Of Bricks
A világhálón képtelenség olyan cikket találni a hosszabbak közül, amelyben ne az új Lily Allennek neveznék az 1987. július 6-án született londoni dalszerző-énekesnőt. Az elődhöz hasonlóan szemtelen, öntörvényű Kate mindössze másfél éve kezdett gitározni. Akárcsak Lilynek, neki is az internet indította el karrierjét, a felrakott dalait egyre többen töltötték le, s ennek köszönhetően kapott lemezszerződést. Ezt követően volt kis mélypont a pályafutásában, a különösebb visszhang nélkül maradt Caroline’s Victim és a Birds című dalokat felvonultató maxi CD-je után a másodikként kiadott Foundations című felvételét is sokáig ignorálták a brit kereskedelmi rádiók, de aztán beindult a szekér, és az utóbbi szerzemény a brit kislemezlista ezüstérmes pozíciójáig jutott. A tervezettnél két hónappal korábban megjelent, több silány töltelékdalt is tartalmazó albuma két hete a hazai eladási rangsor élén debütált. Lily Allennel ellentétben Kate lemezén a reggae-s és skás alapok helyett a zongorás-elektronikus alapok dominálnak, és a hangvétele is szomorúbb. (Új Szó)

Puha József

2007. 09. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 09. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 10. 31. 16:36
Egyszerűen imádom Katet!Nagyszerű énekesnő,kiváló dalszövegíró.Kár, hogy itthon nem ismert annyira.
Vendég 2007. 11. 04. 13:43
Kate a legjobb!
Vendég 2008. 08. 15. 14:52
Silány töltelékdal??? Minden dal szuper! Kate ezerszer jobb, mint Lily Allen, vagy akárki más.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kate Nash: Made Of Bricks cikk képei
Kate Nash - Kate Nash: Made Of BricksKate Nash - Kate Nash: Made Of Bricks