Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Björk rézfúvósokkal kalandozik

Björk - Björk rézfúvósokkal kalandozik

Lehet, hogy Björk még az év vége előtt megjelentet a májusi „Volta” után egy másik albumot is. Ugyanis saját honlapján közölt egy írást, mely szerint pár héttel ezelőtt egy különleges élő lemezt rögzített jelenlegi turnézenekarával, melynek szerves részét képezi egy izlandi, tíz nőciből álló rézfúvós szekció.

A lemezt egyébként a londoni Olympic Studios-ban vették fel. Björk szóvivője azt mondta, jelenleg nem tudnak más részlettel szolgálni, de az új album minden jel szerint még idén megjelenik.

A mostani felállásban olyan nevek kísérik az extrém művésznőt, mint az elektronikáért felelő Mark Bell (LFO) és a dobos Brian Chippendale (Lightning Bolt), de az igazi érdekesség mégis az említett női fúvósok aktív közreműködése. A csapat, ami Björk szerint hatalmas szabadságot és spontaneitást biztosít számára, már áprilisban készített néhány felvételt Kaliforniában az énekesnővel.

Björk - Björk rézfúvósokkal kalandozik

Arról, hogy mi indokolta a rezesbanda bevonását a produkcióba, Björk így nyilatkozott: „Elkezdtem régi anyagaimat fúvósokra hangszerelni, hogy lássam, működik-e a dolog. Egy csomó, korábban vonósokkal elkészített dal fúvósokkal még jobbnak bizonyult.”

Björk - Björk rézfúvósokkal kalandozik

Björk maximálisan kiélvezi az őt támogató soktagú zenekar előnyeit, hiszen „két elektronikai guruval, egy dobossal és egy tízfős fúvószenekarral a háta mögött olyan macsó tud lenni, amennyire csak lehetséges és jó kis huligános dalokat készíthet”. Az énekesnő szerint „a hangsúly a zeneileg összetett számokon és a dinamizmuson van. Ezzel a zenekarral rendkívül hangos, ugyanakkor nagyon-nagyon halk, lírai dalokat is tud készíteni.”

És végül egy másik újdonság a színész –és énekesnővel kapcsolatban: Björköt két kategóriában is jelölték az idei MTV Europe Music Awards-ra („Rock Out” és „Solo” kategóriákban). A gála 2007. november 1-jén kerül megrendezésre a müncheni Olympiahalléban.

2007. 09. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 09. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Björk rézfúvósokkal kalandozik cikk képei
Björk - Björk rézfúvósokkal kalandozikBjörk - Björk rézfúvósokkal kalandozikBjörk - Björk rézfúvósokkal kalandozikBjörk - Björk rézfúvósokkal kalandozik