Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/37

Newton Faulkner - Listamustra 2007/37

A kölcsönkenyér visszajár. Ha James Blunt 2005-ben és 2006-ban nem gyűri maga alá az egész világot a You‘re Beautiful című slágerével és a Back To Bedlam című albumával, elindítva ezzel a brit dalszerző-énekesek új generációját, minden bizonnyal Newton Faulkner máig ismeretlen volna.

Az 1985. január 11-én született énekes a Hand Built By Robots című nagylemezével két hétig vezette a brit eladási összesítést, a héten a negyedik helyre esett vissza. Newton ezzel előkészítette a terepet Blunt részére – aki jövő hétfőn adja ki második, All The Lost Souls című albumát –, nem hagyja feledésbe merülni a melankolikus dalokat és a dalszerző-énekeseket.

Newton Faulkner - Listamustra 2007/37

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Sean Kingston: Beautiful Girls
2. Plain White T’s: Hey There Delilah
3. Kanye West: Stronger

Nagylemezek
1. Hard-Fi: Once Upon A Time In The West
2. Amy Winehouse: Back To Black
3. Plain White T’s: Every Second Counts

Amerikaiak az élmezőnyben
A kislemezek brit rangsorának dobogóját tengerentúliak uralják. Kettő közülük az amerikai Billboard magazin összesítésének csúcsát is megjárta már: először az Illinois Államból származó öttagú Plain White T’s vezetett két hétig, majd jött a tizennyolcadik életévében járó, Miamiban született, jamaikai származású Sean Kingston, aki a Született feleségek új sorozatának Beautiful Girls című betétdalával négy hétig állt az élen. Nagy-Britanniában a Plain White T’s a héten az ezüstérmes pozícióba jött fel, Sean Kingston pedig második hete uralja a mezőnyt. A reggae elemekre építő hiphopot játszó előadónak nem ez a debütáló felvétele – The Game és Rick Ross oldalán mutatkozott be a Colours című szerzeménnyel. Az atlantai származású Kanye West mögött, a negyedik helyen találjuk az első hazai előadót, James Blunt szerepel itt a második nagylemezének beharangozó, 1973 című dalával. Az énekes fent említett You’re Beautiful című slágere 2005 nyarán Nagy-Britanniában öt hétig trónolt, és világszerte nagy sikert aratott: egy hétre a Billboard magazin kislemezlistájának csúcsát is elfoglalta, 2006 tavaszán. Angol előadó ezt megelőzően ’97-ben vezette az amerikai összesítést: Elton John a dupla A oldalas, Something About The Way You Look Tonight / Candle In The Wind 1997 című felvételeket felvonultató maxijával.

Az albumeladási lista élére a London melletti kisvárosból, Stainesből származó Hard-Fi második stúdiólemeze érkezett meg. Az ezüstérmes pozícióban a magánéletbeli gondokkal és súlyos drogproblémákkal küszködő Amy Winehouse második korongja található. Az énekesnő az elmúlt kedden nagy meglepetésre mégis megjelent a Mercury Music Prize gáláján, ahol a Love Is A Losing Game című felvételét adta elő. Az albumlistán a TOP 10-ben a Hard-Fi mellett további három újdonság szerepel: a harmadikon a Plain White T’s nyitott, az ötödiken a négytagú londoni, britpopot játszó Athlete debütált a Beyond The Neighbourhood című harmadik korongjával, a nyolcadik helyre pedig Sean Kingston iratkozott fel a nevét viselő nagylemezével. (Új Szó)

Puha József

2007. 09. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 09. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/37 cikk képei
Newton Faulkner - Listamustra 2007/37Newton Faulkner - Listamustra 2007/37