Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Díszdobozban a Király slágerei

Elvis Presley - Díszdobozban a Király slágerei

Elvis Presley 1954. július 5-én rögzítette Memphisben a debütáló, That’s All Right (Mama) című dalát, amely Nagy-Britanniában kislemezen – érdekes mód – nem került forgalomba. A Király lemezcége, a Sony BMG az ötvenedik évforduló tiszteletére jelentette meg maxi CD-n, és a brit lista harmadik helyéig jutott. A kiadó ezután úgy döntött, hogy 2005 első hónapjaiban ismét piacra dobja a sztár néhány slágerét.

Tizenhét maxi került forgalomba: az első január 3-án, az utolsó április 25-én. A maxik mindegyike felkapaszkodott legalább a brit lista ötödik helyéig, közülük három: a Jailhouse Rock, a One Night / I Got Stung és az It’s Now Or Never listavezető is volt. Mindössze 20–30 ezer példányban jelentek meg a szigetországban, ám 2005 első hónapjaiban már annyira lecsökkent a maxik forgalma, hogy ennyi is elegendő volt az élre vagy az élmezőnybe kerüléshez.

Elvis Presley - Díszdobozban a Király slágerei

A Sony BMG Elvis halálának harmincadik évfordulója alkalmából díszdobozzal rukkolt elő – úgy kell összegyűjteni belé a hanghordozókat. A dalok korlátozott példányszámban hetente jelennek meg – összesen tizennyolc –, amelyek ugyan CD-n kerülnek forgalomba, de az eredeti bakeliteket idéző speciális köntösben: az eredeti kiadványok borítóival, és a korongok a fényes CD-felülettől eltérően feketék. A gyűjtők bakelitlemezeken is beszerezhetik a kollekciót. Tizenkilencedik felvételként egy kuriózum lát napvilágot, az In The Ghetto speciális változata, amelyben Elvis a lányával énekel, az eredeti énekre Lisa Marie Presley énekét keverték. (Új Szó)

Puha József

2007. 09. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 09. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Díszdobozban a Király slágerei cikk képei
Elvis Presley - Díszdobozban a Király slágereiElvis Presley - Díszdobozban a Király slágerei