Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

„Együtt a Zenéért” – Hangfoglalás újra

Együtt a zenéért - „Együtt a Zenéért” – Hangfoglalás újra

2005 szeptemberében indult útjára az "Együtt a Zenéért" mozgalom, amelyben a hazai popzenei élet előadói, mindenféle stílus és műfaj területén, széles körben összefogtak és egy kiáltványt fogalmaztak meg. Arra igyekeztek felhívni a közönség figyelmét, mennyire fontos a művészek munkájának elismerése, azért, hogy továbbra is tudjanak alkotni, s a zene legális úton történő beszerzése, azért, hogy a jövőben is születhessenek újabb dalok. A kezdeményezés idén októberben koncertekkel ismét folytatódik.

Az összefogás jelképe egy hangjegyekkel végigfuttatott narancssárga karkötő lett, amihez a rajongók többek között kedvenceik fellépésein juthattak hozzá, s amely karkötő a mai napig nem csak jelképezi a zenészek összefogását, illetve azt, hogy viselője maga is tesz a zene életben maradásáért, hanem értékes emlék, relikvia, amely ráadásul nyereményekre, kedvezményekre is jogosítja viselőjét... A ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért ugyanis támogatásáról biztosította a zenészek kezdeményezését, s ehhez kapcsolódva nagyszabású, közönségtalálkozókkal és dedikálásokkal egybekötött, kedvezményes CD vásárt rendezett a Petőfi Csarnokban, amit 2006-ban is megismételt. Ugyanebben az évben született Szabó Leslie "Együtt a zenéért" című dala, amelyet sok-sok, az összefogásban részt vevő előadóművész barátjával együtt készített el, s exkluzív formában, korlátozott példányszámban maxi CD-n is megjelent.

Együtt a zenéért - „Együtt a Zenéért” – Hangfoglalás újra

A kampányhoz minden évben újra és újra csatlakozik a hazai zene élet színe-java, ráadásul tavaly óta már nem csak popzenei előadók, hanem a jazz, a világzene és a komolyzene neves képviselői is.

Az összefogás idei legnagyobb eseményeként, kinőve a korábbi kereteket, idén a Syma Sport- és Rendezvényközpontban, okt. 5-7. között három napon keresztül, a Hangfoglalás - Zenei Kiállítás és Szemle helyszínén kerül sor a nagyszabású kedvezményes CD-vásárra, ahol a közönségnek ismét lehetősége nyílik szemtől szembe találkozni a legnagyobb sztárokkal.

Sőt, további újdonság, hogy idén már nem csak a hagyományos CD-formátumban juthatnak hozzá a rajongók legálisan a zenéhez, hanem a hazai internetes zeneáruházak is biztosítanak letöltéseket a helyszínen jelenlévők számára.

Jónap Tamás

2007. 09. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 09. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 12. 20. 10:22
.))
Baba 2016. 02. 19. 19:05
Tetszik az oldal!Baba

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

„Együtt a Zenéért” – Hangfoglalás újra cikk képei
Együtt a zenéért - „Együtt a Zenéért” – Hangfoglalás újraEgyütt a zenéért - „Együtt a Zenéért” – Hangfoglalás újra