Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Mamma Mia! – Világszerte elsöprő sikerű musical Magyarországon!

Abba - Mamma Mia! – Világszerte elsöprő sikerű musical Magyarországon!

A 2006-os év elsöprő sikere után 2007 októberében Budapesten is látható a MAMMA MIA!, minden idők egyik legnagyobb musical-sikere. A londoni West-End-et már meghódította és sikert-sikerre halmoztak az alkotók. Az elmúlt 2 évben nemzetközi turné keretében összesen 1millió 300 ezer nézőt élvezhette a fergeteges showt. Magyarországon, 2007. október 24. és 28. között a Budapest Sportarénában összesen 7 előadás lesz. A musical eredeti nyelven magyar feliratozással látható és hallható.

Catherine Johnson írónő az ABBA örökéletű slágereire alapozva írta meg a darab alap sztoriját egy görög szigeten játszódó történetet, amelyben van szerelem, barátság, rengeteg humor és csavar. Az alaptörténet leegyszerűsítve annyi, hogy esküvője előtt egy fiatal lány szeretné kideríteni, hogy a 20 évvel azelőtt a szigetre látogató, az anyjába szerelmes férfiak közül, vajon ki lehet az ő vér szerinti édesapja. Hogy ezt kiderítse, mindhárom lehetséges jelöltet meghívja az esküvőre illetve az azt megelőző partyra. A musical-ben 22 (!) ABBA szám kapott helyett, köztük a CHIQUITITA, DANCING QUEEN, I HAVE A DREAM, KNOWING ME, KNOWING YOU, THE WINNER TAKES IT ALL, SUPER TROUPER, TAKE A CHANCE ON ME és a VOULEZ-VOUS.

Abba - Mamma Mia! – Világszerte elsöprő sikerű musical Magyarországon!

A tény, hogy Budapesten is látható a MAMMA MIA! musical óriási dolog, ugyanis ilyen komplett színházi előadás, eredeti szereplőkkel, sportcsarnok-méretű technikával, ugyanakkor színházi finomságú színpadi előadásmóddal még nem volt a Budapest Sportaréna történetében. A társulat eredi angol nyelven adja elő a darabot, de a szöveg magyar fordítását kivetítőkön követhetik a nézők.

A musical szerzőinek követelményei között szerepelt, hogy a nézőtéren csak olyan helyre adhatók el jegyek, amelyek teljes értékű élményt nyújtanak, azaz mindent lehet látni, ami a színpadon történik. Ennek megfelelően előadásonként kb. háromezer jegy kerül értékesítésre a 12 ezer ember befogadására képes Sportarénában.

AZ ABBA szerzőpárosának, Benny Andersson-nak és Björn Ulvaeus-nak zenéjét és szövegeit felhasználva a MAMMA MIA! musical Catherine Johnson tollából kelt életre, az előadás rendezője Phyllida Lloyd. A MAMMA MIA! koreográfiáját Anthony Van Laast készítette, a látványterv Mark Thompson-t , míg a fény és világításterv Howard Harrison-t dícséri, a hangmérnök Andrew Bruce és Bobby Aitken, a zenei rendező illetve berendező Martin Koch.

A nemzetközi turné producere Judy Craymer, Richard East és Björn Ulvaeus, produkciós cége a Littlestar együttműködésben a Universal-lal, a Stage Entertainment-tel illetve az NGM-mel. A budapesti előadások szervezője a Live Nation Hungary.

A Budapesti előadással kapcsolatos további információk:
Jegyeladás: www.ticketpro.hu

Jónap Tamás

2007. 09. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 09. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Viktor 2007. 10. 23. 11:09
Hol tudok zenét letölteni???
Vendég 2007. 12. 02. 13:00
ha vki el tudná küldeni az Abba legjobb felvételeit az anita_balogh3@freemail.hu e-mail címre,naon megköszönném!tita
Vendég 2008. 07. 10. 21:54
limewire naon jó töltőprogram:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mamma Mia! – Világszerte elsöprő sikerű musical Magyarországon! cikk képei
Abba - Mamma Mia! – Világszerte elsöprő sikerű musical Magyarországon!Abba - Mamma Mia! – Világszerte elsöprő sikerű musical Magyarországon!