Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Apocalyptica: Négy húron hatodszorra is!

Apocaliptica - Apocalyptica: Négy húron hatodszorra is!

Nem sok olyan rockzenekar van a Földön, amelyik ne szeretné egyedinek kikiáltani magát, azonban nagyon kevés banda érdemli mégis meg ezt a jelzőt. A finn Apocalyptica viszont megszolgált a címért. A csapat a '90-es évek elején jött létre, akkor még csak Metallica számokat játszva, de mára sorra önálló dalokat tartalmazó, karakteres albumokat adnak ki.

A fiatal virtuózok klasszikus zenét tanultak a Helsinkiben található Sibelius Akadémián, amikor egy csellóbandához csatlakoztak, melynek zenei tárháza Bachtól Hendrixig terjedt. Eicca Toppinen és három társa azonban valami hangosabbat forgatott a fejében. Mindannyian rajongtak a heavy metalért, így eldöntötték, hogy megalakítják saját zenekarukat. A csapat minden tekintetben eredeti, a stílusában úttörőnek számító metál hangzás semmihez és senkihez nem hasonlítható az eddigi zenei történelemben.

Apocaliptica - Apocalyptica: Négy húron hatodszorra is!

2007. szeptember 17-én jelent meg a Worlds Collide, amely egyenes folytatása az előző sorlemeznek. Ismét több vendégzenészt hívtak meg, mint pl. Corey Taylort a Slipknot/Stone Sour-ból, vagy épp Till Lindemann-t a Rammsteinből. A különleges névsorban szerepel még Cristina Scabbia a Lacuna Coil-ból, a 3 Days Grace vokalistája, Adam Gontier, vagy a régi jó barát, a "Last Hope" című dalban doboló Dave Lombardo (Slayer). A japán gitárvirtuóz, Tomoyasu Hotei (a japán szupersztár zeneszerző, aki a Kill Bill betétdalát is készítette) is vendégszerepelt a lemezen. Mindez izgalmassá és igen érdekessé teszi az albumot.

A lemezfelvételek 2006. augusztusában kezdődtek. Az időközben már meglévő mintegy 40 szerzeményből választotta ki az együttes azt a 13 legtökéletesebb és legizgalmasabb dalt, mely végül felkerült a korongra. A "Worlds Collide" producere nem meglepő módon Jacob Hellner (Rammstein) volt.

Apocaliptica - Apocalyptica: Négy húron hatodszorra is!

A CD megjelenés mellett a boltok polcaira került a limitált változatú CD+DVD kiadás, amely két bónusz felvételt, az "I'm Not Jesus" klipjét, a video werkfilmjét, egy interjút és egy Apocalyptica-fotógalériát is tartalmaz.

"Világszínvonalú albumot próbáltunk meg letenni asz asztalra" - mondja Toppinen. "Számunkra ez egy rendkívül izgalmas időszak. Nagyszerű emberek dolgoztak velünk, és le vagyok nyűgözve. Először érzem úgy a 11 év során, hogy mindenki - a zenekar, a menedzsment, a kiadó - egy célért dolgozott. Ezzel a csapattal képesek leszünk felébreszteni mindenkit, aki ugyan ismeri az Apocalypticát, de még nem vett soha koncertjegyet vagy albumot korábban. Meg akarjuk hódítani a világot."

Csak hogy teljes legyen az itthoniaknak a kép, 2007. november 7-én a Petőfi Csarnokban játszik a zenekar, amely egyben lemezbemutató is lesz. A jó buli garantált!

Worlds Collide dal lista:

1. Worlds Collide
2. Grace
3. I'm Not Jesus
4. Ion
5. Helden
6. Stroke
7. Last Hope
8. I Don't Care
9. Burn
10. SOS (Anything But Love)
11. Peace

Gab

2007. 09. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 09. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 01. 10. 18:08
jaj imádom a Apocalypticát a legjobb eggyütes pusssz néktek

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Apocalyptica: Négy húron hatodszorra is! cikk képei
Apocaliptica - Apocalyptica: Négy húron hatodszorra is!Apocaliptica - Apocalyptica: Négy húron hatodszorra is!Apocaliptica - Apocalyptica: Négy húron hatodszorra is!