Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

George Harrison élete Scorsese módra

George Harrison - George Harrison élete Scorsese módra

George Harrison, az egykori Beatles-tag életéről szeretne filmet forgatni Martin Scorsese. Az Oscar-díjas filmrendezőtől nem áll távol a zenei mágusok élettörténeteinek filmes megjelenítése, hiszen Bob Dylanről és a Rolling Stones-ról is forgatott már. Scorsese mester tálalásában Paul McCartney, Ringo Starr és Harrison özvegye is segédkezik majd.

Martin Scorsese kezei közül több Oscar-díjjal jutalmazott film került ki, de a legjobb rendezőnek járó szobrocskára egészen az idei Oscar gáláig kellett várnia a rendezőnek. A “The Departed” (A tégla) című mozijáért végre átvehette a legnagyobb filmes elismerést. 2005-ben Bob Dylanről készített életrajzi filmet “No Direction Home: Bob Dylan” címmel, majd hozzáfogott a “Shine a Light” címet viselő Rolling Stones koncert-dokumentumfilm forgatásához, amikor a legendás együttes éppen az “A Bigger Band” turnéjával hódított. Ennek bemutatója sajnálatos módon csúszik, az illetékesek ugyanis 2008-ra módosították a megjelenés dátumát.

George Harrison - George Harrison élete Scorsese módra

A zene nagyjai továbbra is fenntartják a rendező érdeklődését. Ezúttal a “csendes Beatle”, George Harrison életét kívánja górcső alá venni. Harrison a Beatles feloszlását követően szólókarrierbe kezdett, majd zenei és filmes kiadót is alapított. Lelkes támogatója volt különböző segélykoncerteknek, rákellenes alapítványoknak, de sajnos 2001-ben elvitte az agyát is megtámadó áttétes tüdőrák.

George Harrison - George Harrison élete Scorsese módra

Az ötvennyolc évet élt zenészről így vélekedik Martin Scorsese: “Harrison zenéjének és spirituális keresésének története ma is vibráló téma, melyben szeretnék jobban elmélyülni.” A hinduizmus iránt fogékony sztár özvegye szerint “nagy örömet szerezne George-nak, ha tudná, hogy Martin Scorsese elmondja történetét”.

Az érdekesség kedvéért a gitáros egykori bandatagjai, Paul McCartney és Ringo Starr is feltűnnek majd a filmben, mely George Harrison filmeseket pártoló tevékenységét is tárgyalni fogja. Az általa alapított HandMade Films jegyezte például a nagysikerű Brian's Life-ot (Brian élete), melyben Harrison szereplőként is feltűnt.

A munka máris megkezdődött, bár egyelőre még csak archív anyagokat, velős interjúkat gyűjtenek a filmhez.

A produceri teendőket is Scorsese fogja majd ellátni, de besegít neki Olivia Harrison és Nigel Sinclair is Grove Street Productions, illetve Spitfire Pictures nevű cégeiken keresztül.

Kíváncsian várjuk, vajon találkozik-e majd a Beatles-rajongó zeneőrültek és a Scorsese-kultfilmek kedvelőinek ízlése.

2007. 09. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 09. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

George Harrison élete Scorsese módra cikk képei
George Harrison - George Harrison élete Scorsese módraGeorge Harrison - George Harrison élete Scorsese módraGeorge Harrison - George Harrison élete Scorsese módraGeorge Harrison - George Harrison élete Scorsese módraGeorge Harrison - George Harrison élete Scorsese módra