Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Mystery Gang Rockabilly Trio

Mystery Gang - Mystery Gang Rockabilly Trio

A Mystery Gang Trio 1998. márciusában alakult, hogy megidézze a legendás '50-es évek rockabilly életérzését. A zenekar felállása a klasszikus rockabilly-t idézi, a három hangszer, a gitár, a nagybőgő és a dob nagyszerű lehetőséget ad nekünk, hogy hitelesen játsszuk el a rockabilly legendás előadóinak dalait.

A Cochran-Burnette-Vincent vonalon kívül a zenekart természetesen megfertőzte a korai Stray Cats, Elvis és a ma egyre divatosabb swing muzsika is. Saját dalaink és feldolgozásaink ezekre a stílusokra épülnek. Koncertjeinken szereplő dalok eredeti előadói, szerzői: Eddie Cochran, Gene Vincent, Johnny Burnette, Bill Lee Riley, Carl Perkins, Buddy Holly, Elvis, Curtis Gordon, Hal Harris, Andy Starr, Johnny Carroll. és természetesen saját szerzeményeink, melyek fele-fele arányban állnak a feldolgozásokkal. Első lemezünk - egy bakelit kislemez - 2000. szeptemberében jelent meg a Japán Revell Yell Records-nál, ez 4 dalt tartalmaz (3 saját és 1 feldolgozás). Második lemezünk 2001 január 30-án jelent meg az angol Nervous Records kiadásában. Ez egy CD, melyről 15 dal hallgatható meg a Mystery Gang-tól. A lemez a kiadó eladási listáján a negyedik helyen áll.

Mystery Gang - Mystery Gang Rockabilly Trio

Magyarországon és külföldön is sok koncertet adunk, kétéves fennállásunk alatt több, mint 200-at. Itthon leginkább klubokban, pub-okban, autós- és motoros-találkozókon tűnünk fel, de nem ritkán éttermekben és céges rendezvényeken is játszunk. Külföldön fesztiválokon, rockabilly klubokban koncertezünk, így turnéztunk már Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Szerbiában, és Szlovéniában is. 2001 tavaszán indulunk immár ötödik Holland turnénkra. Meghívást kaptunk a rockabilly műfaj legnagyobb fesztiváljára, az angliai Hemsby Rockabilly Weekender-re, ahol a műfaj legnagyobb sztárjaival játszhatunk együtt, többek között az eredeti Bill Haley féle Comets-el, Buddy Holly kísérőzenekarával a Crickets-el, és Elvis Presley legendás gitárosával és nagybőgősével Scotty Moore-ral és Bill Black-kel.

Aki egyszer is látja a Mystery Gang Rockabilly Triót, az tudja, hogy az
'50-es évek nem múltak el nyom nélkül, sőt...

Jónap Tamás

2001. 02. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 04. 13. 0:00
Szeretem őket!! Jófej emberkék. Egy békésmegyei bulin ismertem meg őket 3éve kb Mb-ben .Csak jót lehet róluk mondani!!!!! CAT
Vendég 2007. 11. 20. 23:14
szeretem a rockabillyt,a Ganget meg főképp :D Én csak gratulálni tok a fiúknak,voltam pár koncin és hihetetlen volt a hangulat X)
Vendég 2008. 08. 29. 18:22
Sometimes I feel like a rockabilly star, Like a cat in the night when the Moon is shining bright, Girls, cars, all I wanna do, Let me tell you honey bee I wanna rock with you!
Vendég 2008. 08. 29. 18:23
Sometimes I feel like a rockabilly star, Like a cat in the night when the Moon is shining bright, Girls, cars, all I wanna do, Let me tell you honey bee I wanna rock with you!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Mystery Gang Rockabilly Trio cikk képei
Mystery Gang - Mystery Gang Rockabilly TrioMystery Gang - Mystery Gang Rockabilly Trio