Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Végre itthon is kapható lesz az Omega angol nyelvű lemeze

Omega - Végre itthon is kapható lesz az Omega angol nyelvű lemeze

Közel negyven év után itthon is megjelenik az Omega Londonban rögzített angol nyelvű nagylemeze. A zenekar elsőként kapott lehetőséget külföldön még 1968-ban, hogy rögzítsen egy angol nyelvű korongot, ami eddig nem került hazánkban kereskedelmi forgalomba.

Az Omega együttes 1968 májusában érkezett Londonba, ahol az első magyar beatzenekarként részesültek abban a megtiszteltetésben, hogy készíthettek egy angol nyelvű nagylemezt. Ez idáig nem került kereskedelmi forgalomba idehaza, egészen mostanáig.

Az Omega 1968-ban egy szerencsés véletlen folytán - a Budapesten fellépő Spencer Davis Group menedzsere, John Martin figyelt fel a britek előtt játszó zenekarra - került a brit lemezipar érdeklődésének homlokterébe, és végül a Rolling Stones lemezeit is kiadó Decca hívta meg Angliába a magyar zenekart.

Omega - Végre itthon is kapható lesz az Omega angol nyelvű lemeze

Az Omega akkori felállásából (Kóbor János, Benkő László, Presser Gábor, Molnár György, Mihály Tamás, Laux József) az együttes frontembere, Kóbor János nem tarthatott a zenekarral (egyes hírek szerint egyetemi vizsgák, mások szerint közlekedésrendészeti bírósági ügy miatt), ezért az angolnyelvű dalokat a koncerteken és a stúdióban is Mihály vagy Presser énekelték.

Az együttes Omega Red Star néven szerepelt Angliában, és ezen a címen jelent meg a lemez is, melynek szinte minden dala majdnem azonos az 1968-ban később Magyarországon is megjelent számokkal, melyek részben kislemezeken, illetve az együttes Trombitás Frédi és a Rettenetes emberek cimű, az angliai út után felvett, és 1968 karácsonyára kiadott első magyar nyelvű nagylemezén láttak napvilágot.

Az Omega Red Star-t már régóta keresték hiába a gyűjtők, de most csaknem negyven év után végre hozzáférhető nálunk is, a CD-t a Universal jelenteti meg október 15-én.

2007. 10. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 10. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 30. 20:46
Próbáljon a zeneszerző azzá válni ha nem ír zenéket,és kitartásokat magában eléget.((FENTE LEVENTE))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Végre itthon is kapható lesz az Omega angol nyelvű lemeze cikk képei
Omega - Végre itthon is kapható lesz az Omega angol nyelvű lemezeOmega - Végre itthon is kapható lesz az Omega angol nyelvű lemeze