Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Portishead kidobásra ítélt lemeze

Portishead - A Portishead kidobásra ítélt lemeze

Sokak szerint lecsengett már a trip-hop érája, de a Portishead-paradoxon még mindig él: a szívünk szakad bele, ha őket hallgatjuk, mégis töretlenül várjuk az új anyagot. A melankólia és az édes-bús dallamok bristoli szakértői már évek óta ígéri harmadik stúdiólemezüket, Geoff Barrow frontember azonban még ilyen helyzetben is képes elviccelni a dolgot...

Tíz év, ennyi idő telt el Barrow-ék második lemeze, az 1997-es Portishead óta. Utána már csak egy 1997-es New York-i koncertfelvételt adtak ki, aztán beállt a csend. A láncdohányos énekesnő, Beth Gibbons 2002-ben előállt “Out of Season” című, Rustin Man-nal készített lemezével, aztán megint csend. Ami a harmadik stúdióalbumot illeti, csak ígéreteket kapunk. Pedig már az összes új számot befejezték tavaly nyáron.

Portishead - A Portishead kidobásra ítélt lemeze

Geoff Barrow az együttes blogján viccelődött várva várt hanganyagukkal: “Hello! Befejeztük az összes szám keverését és az egész album béna, úgyhogy mindent újra kell majd kezdenünk. Oké, csak vicceltem, bocsi! Nagyon jól szól, de néhány dolognak újra neki kell menni a következő hetekben.”

Barrow szerint az új lemez teljesen más lesz, mint az együttes eddigi anyagai, de ő nem bánja, ha nem a megszokott hangzással térnek vissza a nagyérdemű elé. A rajongók pedig biztosan nem bánják, ha továbbra is a Portishead-paradoxon képviselői maradnak, hiszen ők akkor lesznek boldogok, ha új Portishead lemezre fordulhatnak be.

2007. 10. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 10. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 11. 12. 15:11
Csodálkoznék ha egy jó lemez lenne a vége.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Portishead kidobásra ítélt lemeze cikk képei
Portishead - A Portishead kidobásra ítélt lemezePortishead - A Portishead kidobásra ítélt lemezePortishead - A Portishead kidobásra ítélt lemezePortishead - A Portishead kidobásra ítélt lemeze