Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Foo Fighters: Megállíthatatlanul...

Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...

A Foo Fighters hatodik stúdió albuma 'Echoes, Silence, Patience and Grace' címmel jelent meg a napokban. A lemez producere Gil Norton, akivel a banda még az 1997-es duplaplatina 'The Colour and the Shape'-en dolgozott együtt.

The Pretender

Az előbbi lemez, 1997-es a kiadásának 10. évfordulója alkalmából időközben egy speciális, 6 bónusz dalt is tartalmazó változatban megjelent. Az új, "Echoes, Silence, Patience and Grace" című CD dalai tehát részben egy régi ismerős keze munkáját is dicsérik. Ezenkívül Dave magánéletében komoly változások történtek, amelyek szintén hatással voltak a dalokra: "A lemez azért hangzik olyan jól, mert az élet most egyszerűen gyönyörű" - mondja boldogan Dave, akinek saját bevallása szerint mindig a család volt az első szerelem, a zene pedig csak a második.

Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...

A zenész ennek ellenére annak a Foo Fightersnek az élén áll, amely 15 millió világszerte eladott lemezzel büszkélkedhet, valamint 4 Grammy-díjat, ebből két egymást követő évben a legjobb rockalbumnak járó elismerést mondhatja magáénak.

A banda előző korongja, a 2005. júniusában megjelent "In Your Honor" óta sem tétlenkedett. A lemez kiadása után a Foo Fighters a banda 10. évfordulóját egy hatalmas koncerttel ünnepelte meg Roswellben, melyre rekord sebességgel keltek el a jegyek. A csapat a 2005-ös év hátralevő részét turnézással töltötte, az egész világot beutazták. A turné a mai napig a legnagyobb jegyeladással büszkélkedik. 2006-ban egy "meghittebb" koncertkörút következett. Színháztermekben fellépve mutatták be az "In Your Honour" című duplalemez második korongján hallható "csendesebb" dalokat, továbbá a zenekar legkedveltebb nótáit egyedi, akusztikus hangszerelésben. A turnét megörökítették, így az a "Skin And Bones" DVD-n is megtekinthető.

Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...

Idén még arra is időt szakítottak, hogy a londoni Hyde Parkban 85.000 ember előtt koncertezzenek, mely a 2006-os év legnagyobb brit koncertközönsége volt. A turné után 3 hét szabadság következett, s máris hozzáfogtak az új album munkálataihoz. Valójában ez volt a legrövidebb idő, amit a banda egy turné és a stúdióba vonulás között eltöltött. "Minden turné végén azt gondoljuk, hogy tartunk egy 3 éves szünetet, csakúgy, mint néhány más banda, aztán visszatérünk. De mindig is féltem ezt megtenni. Attól tartottam, hogy az emberek elfelejtik, kik is vagyunk, másrészről nem szerettem volna olyan sokáig távol lenni a bandától. Nehéz távol lenni a legjobb barátaidtól, vagy akiket a családodnak tekintesz oly régóta" - magyarázza Dave.

Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...

Időközben a banda fellépett a Londonban megrendezett Live Earth koncerten is, amelynek 2007. július 7-én a Wembley Stadion adott otthont. Az "All My Life", a "My Hero" és a "Times Like These" című slágerekkel színpadra lépő Foo Fighters kapta a legmeggyőzőbb, legerőteljesebb támogatást a Live Earth eseményre érkező tömegtől. Nem kisebb siker övezte a zenekar Las Vegas-i fellépését, amelyre az MTV Video Music Awards díjkiosztó gáláján került sor augusztus 9-én. Mindez talán még izgalmasabbá teszi a közeljövő eseményeit is a zenekar számára: 2007. november 1-jén az MTV MTV European Awards színpadán láthatók Münchenben. Ezt egy teljes Egyesült Királyságbeli körút követi, majd a banda decemberben és 2008. januárjában amerikai turnén vesz részt.

Az új lemez első kislemezdala, a "The Pretender" a legjátszottabb dal az amerikai Rock Radióban. A brit BBC Radio 1 szintén az elsők között volt, amelyik felvette a tracket a játszási listájába. Kanadában a dal #7 pozíciót ért el a játszási listán. Az elmúlt hetekben a dalhoz klip is készült, a forgatás rendkívül izgalmas volt, a jelen levő MTV felvételeket készített a 'Making of the Video' című műsorához. A klippremierre még augusztus végén sor került az egész világon.

Gab

2007. 10. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 10. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Foo Fighters: Megállíthatatlanul... cikk képei
Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...Foo Fighters - Foo Fighters: Megállíthatatlanul...