Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Unique, valami egészen egyedi

Unique - Unique, valami egészen egyedi

Az együttes 1995-ben egy esős őszi estén alakult mikor Kovacsics Ádám /zeneszerző/ és Ferbár Zsolt /szövegíró/ a zenéről beszélgettek. Akkorra már mindketten segédkeztek más zenekaroknak, de egyre inkább körvonalazódott az az elképzelésük, hogy saját együttest alapítanak. A zenekar hangja Völgyesi Gabriella 1997. elején csatlakozott a csapathoz.

Völgyesi Gabriella Kis korától énekel, zongorázik, kezdve az édesapjával való karácsonyi közös fellépésektől művelődési házakban, egészen az együttessel való fellépésekig. 1992-ben megnyerte a „Tinisztár kerestetik” című országos versenyt táncdalének kategóriában, amelynek középdöntője a Budapest Sportcsarnokban, döntője a Petőfi Csarnokban volt, s melyeket a TV is közvetített. A zenekari tagsága mellett negyedéves hallgatója az ELTE Állam és Jogtudományi karának.

Ferbár Zsolt Feladatköre az együttesben a szövegírás, analóg hangok, effektek programozása. Egyébként jelenleg számítástechnikai programozóként dolgozik, és főiskolai tanulmányait folytatatja. Zenei ízlése az elektronikus irányzat rendkívül széles palettáján mozog a kísérleti elektronikus bandáktól egészen a modern tánczenék legtöbb ágáig.

Kovacsics Ádám A zeneszerzés mellett a hangszerelés az ő feladata a csapatban. Zeneiskolában jazz gitár szakra járt, zongorázni pedig autodidakta módon tanult. Amellett, hogy Informatikai főiskolán tanul, reklámfilmekhez is szerez zenét.

A Végtelen álom című dalból elkészült a bemutatkozó maxi. A kislemez előreláthatólag az új évezred első kiadványai közt jelenik meg, februárban. Az első videóklippet, amely szintén a bemutatkozó dalból készült Herczeg Attila rendezte. A videóklippben a dalszöveg nárcisztikus, önimádó értelmezésben jelenik meg. Az együttes jelenleg is dolgozik tavasszal megjelenő stúdióalbumán.

Jónap Tamás

2000. 12. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Unique, valami egészen egyedi cikk képei
Unique - Unique, valami egészen egyedi