Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Led Zeppelin is utat nyit a digitális piacnak

Led Zeppelin - A Led Zeppelin is utat nyit a digitális piacnak

November 13-tól a Led Zeppelin is elérhetővé teszi digitálisan is eddigi életművét. A digitális piacra való kilépésük persze egy nagy visszatéréshez kapcsolódik, a banda november 26-án újra együtt lép színpadra a londoni O2 Arénában Ahmet Ertegun emlékének szentelt koncerten.

Celebration Day

Paul McCartney és a Beatles jogutódjainak döntése után, a Led Zeppelin is végre beleegyezett, hogy hanghordozóikat a digitális letöltőoldalak is értékesítsék. November 13-tól a világ valamennyi digitális zeneáruházában már megvásárolhatóak lesznek a Led Zeppelin eddigi dalai.

„Mindannyian örömmel jelentjük be, hogy a Led Zeppelin teljes zenei katalógusa mostantól már digitálisan is megszerezhető lesz.” – nyilatkozta Jimmy Page a zenekar sajtóközleményében.

Led Zeppelin - A Led Zeppelin is utat nyit a digitális piacnak

Ezenkívül egy amerikai mobiltartalom szolgáltatóval, a Verizon Wireless-szel írtak alá egy exkluzív együttműködést, melynek értelmében hivatalos csengőhangokat és teljes szám letöltésre szakosodott mobilszolgáltatást terveznek.

A digitális piacon való debütjükkel egyszerre kiadójuk, a Warner Music Group egy 24 dalos dupla CD-t jelentet meg „Mothership” címmel, mely a zenekar 12 éves karrierének legnagyobb sikereit sorakoztatja fel. November 20-án pedig a The Song Remains The Same című lemezük újrakevert, újramaszterelt verziója is boltokba kerül, méghozzá hat új dallal kiegészülve, melyek az eredeti lemezen még nem voltak megtalálhatók. A banda körüli lemezmegjelenéseknek igazi apropója mégis csak az lesz, hogy november 26-án a londoni O2 Arénában újra színpadra áll a Led Zeppelin. Az eseményt az Atlantic Records alapítójának, múlt októberben elhunyt Ahmet Ertegun emlékének szánják. Ahmet Ertegun figyelt fel ugyanis annak idején a zenekarra és szerződtette őket 1968-ban az Atlantic –hoz, akik aztán teljes karrierjük során gondozták a kiadványaikat.

fkriszta

2007. 10. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 10. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Led Zeppelin is utat nyit a digitális piacnak cikk képei
Led Zeppelin - A Led Zeppelin is utat nyit a digitális piacnakLed Zeppelin - A Led Zeppelin is utat nyit a digitális piacnak