Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Most már a HIM a jelölt

HIM - Most már a HIM a jelölt

Zenei berkekben nagy érdem, ha felkérés érkezik filmzene készítésére vagy előadására. A legnagyobb érdem kétségkívül James Bond-film betétdalát komponálni, énekelni. A szakmát és a közönséget egyaránt élénken foglalkoztatja, hogy ki lesz a befutó a sorozat következő részében. Eddig Amy Winehouse volt a legesélyesebb.

Join me in death

Július elején David Arnold – aki a James Bond-sorozat legutóbbi négy betétdalát felügyelte – megerősítette azokat a híreszteléseket, melyek szerint a brit Amy Winehouse-t szeretnék megnyerni a 2008 novemberében bemutatásra kerülő huszonkettedik részhez. „Amy második nagylemeze, a Back To Black messze a legjobb az elmúlt év terméséből. Szerintem az énekesnő ideális választás volna. Nemcsak énekelheti, hanem el is készítheti a felvételt” – nyilatkozta Arnold. Azóta viszont sok víz lefolyt a Temzén. Amy manapság leginkább az alkoholizmusa és kábítószer-függősége kapcsán kerül a reflektorfénybe, bár érdekes mód, az egészségi és mentális problémái pozitív hatással vannak a karrierjére, a mai napig kitűnően fogy mindkét albuma. (A Back To Black a héten a negyedik, a 2003-as Frank című a 37. helyen szerepel a brit eladási listán.) Az énekesnő problémáinak ismeretében várható volt, hogy Arnoldék új jelölt után néznek. A HIM lehet a befutó, már fel is vették a kapcsolatot a finn rockegyüttessel.

HIM - Most már a HIM a jelölt

Mint ismert, a filmsorozat előző részéhez, a tavaly novemberben bemutatott Casino Royal címűhöz készült először rockos betétdal. David Arnold és Chris Cornell szerzeménye, a Chris Cornell által előadott You Know My Name nem lett átütő siker. Ez egyébként nem meglepő. Az utóbbi betétdalok közül csak az 1995-ös részhez rögzített GoldenEye című maradt fenn – Tina Turner slágere máig a rádiók műsorán szerepel. Az azóta készült felvételekre: Sheryl Crow, a Garbage és Madonna betétdalaira ma már kevesen emlékeznek. Nem váltak slágerré, és csak elvétve hallhatók a rádióban. Ez azonban az előadóknak bizonyára nem okoz álmatlan éjszakákat, hiszen a lényeget kipipálták: énekeltek James Bond-filmben, és ez a lényeg. (Új Szó)

Puha József

2007. 10. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 10. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Most már a HIM a jelölt cikk képei
HIM - Most már a HIM a jelöltHIM - Most már a HIM a jelölt