Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Majsai Gábor ezúttal swinget énekel

Majsai Gábor - Majsai Gábor ezúttal swinget énekel

Majsai Gábor Emerton-díjas művész fesztiválnyertes slágere, az Öreg járgány szívatóval indul nem csupán kultnótává nőtte ki magát az évek során, de jelentős szakmai sikersorozatot is eredményezett az előadó számára, aki Tom Jones-i hangjának köszönhetően azóta is kimagasló egyénisége a hazai könnyűzenének.

Nem mindennapi hangi adottságai eredményezték többek között Vágó István felkérését is, hogy a Favágók szólóénekese legyen. A hazai piacon megjelent BaráTom Jones (1995), majd Póker (2006) c. sikeres szólóalbumai után, most megjelent új, nagyszabású produkcióban hallhatjuk ismét: a Swing, swing, swing minden tekintetben különlegességnek számító korong. A nem mindennapi válogatás albumon Majsai Gábor - Frank Sinatra, Ella Fitzgerald és más klasszikusok nyomdokaiba lép, a jól ismert örökzöld slágereket új magyar szöveggel, élőzenei háttérrel szólaltatja meg. Majsai, az elmúlt időszak egyik legsikeresebb tévés produkciója, a Szombat esti láz táncversenysorozat élő zenei hátterének megteremtése kapcsán hosszabb ideig dolgozott együtt a kiváló karmester, Szalóky Béla vezette Határőrség Szimfonikus Zenekarral. Nem csupán szakmai rangot adott az élő zenei háttér a műsornak, de a közönség tetszését is kivívta. Ekkor született meg az ötlet - egy önálló big band album elkészítésére, amelyen a kiváló hang olyan magasan képzett, nívós kíséretet kaphat, amilyen a Határőrség nagyzenekara.

A múlt század első felét idéző, igazi amerikai éjszakát varázsol elénk a lemez: “Fly me to the Moon”, “Dream a little Dream of Me” s még számos világsláger hallható rajta – Heilig Gábor és Toldi Tamás lendületes magyar szövegeivel, és valódi kuriózumnak számít az album utolsó dala, amelyen egyetlen zongora kíséri az éjszakában búgó szomorkás dallamot: egy életérzés elevenedik meg a “Vár egy másik út” féhomályos bárpultja mellett…A kiadvány érdekessége, hogy a kizárólag hagyományos hangszerekre és élő zenére épülő hangzás mellett a 21. század igényeinek megfelelően bonus trackek formájában helyet kapott rajta két videóklip is: stílusosan az első és utolsó nóta nemcsak a CD-lejátszóban játszható le, de DVD-ként is megtekinthető.

A népszerű énekes ezzel az albumával hűen idézi a jazz nagyjainak stílusát, ugyanakkor kellemes könnyedséggel szórakoztat - úgy, ahogyan az igazán autentikus előadók választanak maguknak műfajt és műveket. Ezért is érdemes beszerezni és többször is meghallgatni a nívós kiadványt.

Tracklista:

1. Arccal a falnak, kezeket fel
2. Csak ennyi volt
3. Ne keress többé soha már
4. Swing, swing, swing
5. Álmodban csak engem láss
6. Menni is tudni kell
7. I’ve got you under my skin
8. Majd gondolj néha rám
9. Bicska Maxi dala
10. Szédülj el velem
11. Vár egy másik út

Jónap Tamás

2007. 10. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 10. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Majsai Gábor ezúttal swinget énekel cikk képei
Majsai Gábor - Majsai Gábor ezúttal swinget énekel