Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/44

Listamustra - Listamustra 2007/44

Az elmúlt év legvége és 2007 eleje Nagy-Britanniában Leona Lewis sikerétől volt hangos. A The X Factor című brit tehetségkutató műsor harmadik sorozatának győztese most visszatért. A Bleeding Love című újdonsága a november 12-én megjelenő első albumát harangozza be, és a várakozásnak megfelelően a brit kislemezlista élén nyitott.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Soulja Boy: Crank That (Soulja Boy)
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Bleeding Love
Németország – Plain White T’s: Hey There Delilah
Magyarország – Brainstorm: Fire Walk With Me

Kettőből kettő – Leona ismét vezet
A kislemezlisták közül csak a Billboard magazin összesítésének csúcsán változatlan a helyzet: az USA-ban egy megszakítással hetedik hete Soulja Boy uralja a mezőnyt. Ha a chicagói rapper a jövő héten sem talál legyőzőre, az év leghosszabban trónoló szerzeményét tudhatja magáénak. Most holtversenyben, Rihannával és Jay-Z-vel áll az élen – a duó Umbrella című slágere nyáron vezetett hét hétig. Nagy-Britanniában pályafutásának második maxi CD-s dalát jelentette meg Leona Lewis, és a rangsor legmagasabb pozíciójába iratkozott fel vele – akárcsak az elsővel. A The X Factor című angol zenei tehetségkutató tévéműsor harmadik szériájában, tavaly karácsony előtt diadalmaskodó, 1985. április 3-án született londoni énekesnő az A Moment Like This című átdolgozásával 2006 utolsó és 2007 első három hetében vezette a brit listát. A felvétel egyébként megjárta az amerikai összesítés csúcsát is, méghozzá 2002-ben az American Idol első szériájának győztese, Kelly Clarkson előadásában. Leona újdonsága, a Bleeding Love a november 12-én megjelenő első, Spirit című szólóalbumának előhírnöke. Németországban az amerikai rangsort két hétig vezetett Plain White T’s slágere került az élre. A Hey There Delilah az Illinois Államból származó zenekar 2005 januárjában kiadott harmadik, All That We Needed című lemezén bukkant fel először. 2006 májusában a tengerentúlon EP-n is napvilágot látott, ám hónapokig különösebb visszhang nélkül maradt. Az idei év elején kezdte felfedezni az amerikai közönség, egyre népszerűbb lett. Az öttagú együttes időközben, tavaly szeptemberben előrukkolt a negyedik, Every Second Counts című albumával, amelynek februárban megjelent második kiadására is felkerült a szerzemény, közel hat és fél perces változatban. Most, jókora késéssel a környékünkön is hódít. A magyar rangsor csúcsán az 1989 óta működő német metálzenekar, a Brainstorm jövő év elejére tervezett lemezének előhírnöke debütált.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Bruce Springsteen: Magic
Nagy-Britannia – The Hoosiers: The Trick To Life
Németország – Mario Barth: Männer sind primitiv, aber glücklich!
Magyarország – Dolhai Attila: Olasz szerelem

Újabb hetvenes évekből merítő újonc
A német és a magyar zenepiacon – mindkettőn második hete – Mario Barth illetve Dolhai Attila kiadványa a legkelendőbb. Az USA-ban a két héttel ezelőtt az első helyre feliratkozó Bruce Springsteen tizenötödik stúdióalbuma került vissza az élre. Nagy-Britanniában elsősorban a hetvenes évek zenéjéből ihletet merítő The Hoosiers nevű trió első lemeze debütált a csúcson. A korong a Jamiroquai egykori billentyűse, Toby Smith produceri segédletével készült. Előzetesként két dal látott róla napvilágot maxi CD-n: a Worried About Ray az ötödik, a Goodbye Mr A a negyedik helyig jutott a kislemezek brit listáján. (Új Szó)

Puha József

2007. 11. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 11. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/44 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2007/44