Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/45

Listamustra - Listamustra 2007/45

Soulja Boynak nem jött össze. Ha a héten is az amerikai kislemezlista élén maradt volna, 2007 legtovább trónoló dalát tudhatná magáénak. Pontosabban még így is övé a legtovább trónoló dal, de nem egyedül birtokolja ezt a rangos címet.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Chris Brown Featuring T-Pain: Kiss Kiss
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Bleeding Love
Németország – Plain White T’s: Hey There Delilah
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

T-Pain, a kedvenc közreműködő
Soulja Boynak nem sikerült egyedül kibérelnie az éves összesített amerikai kislemezlista csúcsát. A chicagói rapelőadó a Crank That (Soulja Boy) című szerzeménnyel hét hétig vezette a rangsort, pontosan annyi ideig, mint Rihanna és Jay-Z az Umbrella című slágerrel, tehát „Az év eddigi leghosszabban trónoló dala” címen a rapper és az alkalmi duó közösen osztozik. A héten Chris Brown került az amerikai összesítés élére, a felvételében T-Pain is hallható. T-Paint gyakran hívják közreműködőnek, a héten például további két dal található az amerikai rangsor tízes mezőnyében, amelyekben szintén szerepel: Baby Bash és Kanye West felvételében. A brit listán második hete a The X Factor című hazai tehetségkutató műsor harmadik szériájában diadalmaskodó Leona Lewis vezet, a németen ugyancsak második hete a Plain White T’s az első, Magyarországon pedig Ákos tért vissza a csúcsra.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Carrie Underwood: Carnival Ride
Nagy-Britannia – Eagles: Long Road Out Of Eden
Németország – Mario Barth: Männer sind primitiv, aber glücklich!
Magyarország – Dolhai Attila: Olasz szerelem

Új stúdiólemez huszonnyolc év után
Az amerikai albumeladási lista élére az American Idol nevű tehetségkutató felfedezettje, a verseny negyedik szériáját megnyert Carrie Underwood második nagylemeze iratkozott fel. Mivel az énekesnő countryzenében utazik, és a stílusnak a környékünkön nincs rajongótábora, ezért nálunk ismeretlen. A 2005 novemberében kiadott Some Hearts című első nagylemezéből csak az USA-ban eddig hatmillió példányt értékesítettek. A brit lista csúcsára – megelőzve a második helyen debütált Britney Spears új, Blackout című albumát – az 1971-ben megalakult Eagles húsz új dalt felvonultató dupla stúdiólemeze érkezett meg. A kaliforniai zenekar aktív pályafutása során hat stúdióalbumot adott ki, az utolsó The Long Run címmel 1979 szeptemberében került a boltokba. Az együttes 1980-ban feloszlott, majd tizenöt év után, 1994-ben újra összeállt, először a Hell Freezes Over nevű turnéra, s azóta többször koncertezett már, főleg a tengerentúlon. Az említett koncertsorozattal egy időben azonos című slágergyűjteménye látott napvilágot, kiegészítve négy új felvétellel. Az Eagles 1976 februárjában kiadott Their Greatest Hits (1971–1975) című válogatása huszonkilenc millió eladott példánnyal az amerikai zenetörténet legvásároltabb hanghordozója. (Új Szó)

Puha József

2007. 11. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 11. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/45 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2007/45