Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Freddie Mercury emlékest

Queen - Freddie Mercury emlékest

Freddie egyedülálló jelensége az egyetemes rock történelemnek, és akit halhatatlanná tett zenei munkássága. Bár 1991-ben elhagyta ezt a világot és csatlakozott John Lennon, Jim Morrison, Janis Joplin és Jimmy Hendrix társaságához, de összetéveszthetetlen hangja és dalai azóta is nap, mint nap felcsendülnek a világ minden zugában. És nap, mint nap új generációkat bűvöl el a „Bohemian Rhapsody” vagy a „Somebody To Love”, vagy a „We Are The Champions”.

Zenei hagyatékát sokan ápolják. Egykori zenésztársai, ismerősei, rajongói, és megszámlálhatatlan fiatal zenész, akik tiszteletüket azzal tudják leginkább kifejezni, hogy előadják Freddie Mercury és a Queen dalait. A világon létező több száz Queen tribute band között akadnak egészen egyedi produkciók. Az egyik ilyen egy magyar csapat, a Queen Unplugged Project, amely egészen egyéni megközelítésből mutatja be a Queent. A több ezer wattnyi hang és fény technikát, valamint az elektromos hangszereket nélkülözve, akusztikus hangszerelésben, tisztán, lecsupaszítva adja elő a legszebb Queen dallamokat. Két akusztikus gitáron, kézi ütősökön, és három énekhangon szólalnak meg az ismert és a kevésbé ismert dalok egyaránt. Műsorukat Magyarországon kívül láthatták már Romániában, Csehországban és Svájcban is. Jövőre pedig Angliába készülnek.

November 24-én (Freddie halálának 16. évfordulóján) pedig Budapesten tartanak Freddie Mercury emlékestet, amelyet Andrásfay Endre, a Hungarian Queen Fan Club vezetője fog megnyitni. A koncerten pedig néhány dal erejéig közreműködik Töpi, a Queen Emlékzenekarból, és Kósa Zsolt a Team Rock Band-ből.

Cím: Rock Randevú (1067 Budapest, Hunyadi tér 11.)
Időpont: 2007 november 24. este nyolc óra

Jónap Tamás

2007. 11. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 11. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Freddie Mercury emlékest cikk képei
Queen - Freddie Mercury emlékest