Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/46

Listamustra - Listamustra 2007/46

Semmi izgalmassal nem szolgálhatunk a heti listavezetőkkel kapcsolatban. A kislemez-összesítések csúcsán sehol sem történt változás. Az albumeladási rangsorok élén az USA-ban és Nagy-Britanniában új első helyezetett találunk – mindkét zenepiacon a favorizált együttes foglalta el a trónt.

Chris Brown Featuring T-Pain - Kiss Kiss

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Chris Brown Featuring T-Pain: Kiss Kiss
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Bleeding Love
Németország – Plain White T’s: Hey There Delilah
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Változatlan a kislemezlisták csúcsa
Egyik kislemezlista élén sem történt változás. Az amerikai Billboard magazin összesítését második hete Chris Brown vezeti. A T-Pain közreműködésével készült Kiss Kiss tökéletesen felvezette az 1989. május 5-én született virginiai r&b-előadó második stúdióalbumát, amely Exclusive címmel az elmúlt héten került a boltokba. Chrisnek ez a felvétel a második hazai listavezetője – első slágere, a Juelz Santana közreműködésével rögzített Run It! 2005 végén öt hétig uralta a mezőnyt. Nagy-Britanniában a The X Factor című zenei tehetségkutató műsor tavalyi, harmadik sorozatának győztese, Leona Lewis alaposan felélénkítette a dalok piacát. Idén, az énekesnő felvételének megjelenése előtt mindössze egyetlenegy dal tudott egy hét alatt százezer feletti eladást produkálni a szigetországban: a The Proclaimers jótékonysági céllal Brian Potterrel és Andy Pipkinnel újra felvett I’m Gonna Be (500 Miles) című szerzeménye március utolsó hetében 126 211 példányban kelt el. Leona a kislemezek brit rangsorát harmadik hete vezető slágere, a Bleeding Love a megjelenés hetében 218 805 példányban fogyott, és még a harmadik héten is százezer feletti eladást könyvelt el. A brit piacon három hét alatt 489 153 példányt értékesítettek a felvételből. A német listán harmadik hete az Illinois Államból származó Plain White T’s, a magyaron összességében huszonkilencedik hete Ákos trónol.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Eagles: Long Road Out Of Eden
Nagy-Britannia – Westlife: Back Home
Németország – Mario Barth: Männer sind primitiv, aber glücklich!
Magyarország – Dolhai Attila: Olasz szerelem

A Sasok sok év után újra szárnyalnak
Az Eagles (Sasok) huszonnyolc év után húsz új szerzeményt felvonultató dupla stúdióalbummal rukkolt elő. A Long Road Out Of Eden a két legfontosabb zenepiacon listavezető lett: Nagy-Britanniában az elmúlt héten 134 080, az Egyesült Államokban a héten 710 946 eladott példánnyal iratkozott fel az összesítés csúcsára. A Westlife huszonkettedik brit kislemezdala, a Home egy héttel ezelőtt a brit rangsor bronzérmes pozíciójába érkezett meg. A felvétel vezette fel az ír kvartett kilencedik lemezét, amely a héten – a várakozásnak megfelelően – a brit eladási lista élén debütált. A fiúk előző kislemezdala, a The Rose – Bette Midler 1980-as slágerének átdolgozása – tavaly novemberben jelent meg, és ez a tizennegyedik listavezetőjük a szigetországban. A Westlife pályafutása tehát töretlen, legalábbis Nagy-Britanniában. A karrierjére nem volt negatív hatással az egyik legnépszerűbb tag, Bryan McFadden 2004 márciusában bekövetkezett kiválása. (Az énekes 2004 szeptemberében indult és azóta megrekedt szólópályafutásában a keresztnevét már pontos i-vel írja.) A német és a magyar összesítés csúcsán nem történt változás: Németországban negyedik hete Mario Barth, Magyarországon ugyancsak negyedik hete Dolhai Attila kiadványa a legkelendőbb. (Új Szó)

Puha József

2007. 11. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 11. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/46 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2007/46