Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kate Bush ismét reflektorfényben?

Filmzene - Kate Bush ismét reflektorfényben?

A karácsonyt biztosan Az arany iránytű (The Golden Compass, hazai bemutató: december 13.) fogja meghatározni. A varázslatos és misztikus regénytrilógia alapján készülő három film első részének készítői szerint a film egy korábbi művük, A Gyűrűk Ura nyomdokaiba fog lépni. A kiváló színészeken (Nicole Kidman, Daniel Craig), nagystílű látványon, boszorkányokon, kalózokon és jegesmedve-hadseregeken túl a producerek ezért igyekeznek csak különleges résztvevőket toborozni nagy vállalkozásukhoz. Közéjük tartozik az angol Kate Bush is.

Az énekesnőt sikerült meggyőzni, hogy énekelje el a film főcímdalát. Az eredetileg Catherine Bush néven született Kate utoljára 2005-ben jelentkezett lemezzel, az Aerial hatalmas sikert aratott, ő azonban nem készített azóta új felvételt. Most viszont az oxfordi Magdalen College kórusával együtt énekelte szalagra a Lyra című dalt – Lyra, a filmben főszerepet játszó kislány neve, ő szerzi meg az utolsó létező arany iránytűt: ezért vadászik rá minden szereplő, furcsa lény és gonosz szervezet. Remélhetjük, hogy most sikert arat a dallal, mint annak idején a „Wuthering Heights”-al, amelyet azóta többször is feldolgoztak különböző dance projektekben.

Magát a filmtenét Alexandre Desplat jegyzik, aki nemrégiben a Színes Fátyol és a Casanova c. alkotások zenéjét is megálmodta.

Jónap Tamás

2007. 11. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 11. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kate Bush ismét reflektorfényben? cikk képei
Filmzene - Kate Bush ismét reflektorfényben?