Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Feltörték Alicia Keys weboldalát

Alicia Keys - Feltörték Alicia Keys weboldalát

Aki a napokban nézegette Alicia Keys MySpace oldalát, kezdhet rettegni. Egy hackercsoport ugyanis feltörte a siteot és rászabadított néhány Trojan Horse vírust, amely valószínűleg a látogatók számítógépeit is megfertőzte. A rendőrség nyomon van.

Egy hackertámadás után szó szerint életveszélyessé vált Alicia Keys MySpace oldala. A site üzemeltetőjének ugyanis egy tucat látogató jelezte, hogy az énekesnő weblapjáról a klip-és dalletöltésekkel együtt - videókodeknek álcázva - bizony a rettegett trójai lovacskák is jól átvándoroltak a számítógépekre.

Alicia webcsapata szerencsére viharos gyorsasággal úrrá lett a helyzeten. Az énekesnő teamje kiderítette, hogy a behatolás egy egyszerű felhasználónév-és jelszó feltöréssel történt.

Alicia Keys - Feltörték Alicia Keys weboldalát

Hasonló kényes incidensre legutóbb 2003-ban került sor, amikor Madonna American Life című albumának dalai még a megjelenés előtt kikerültek az internetre. Az énekesnő akkor az összes kalózkópiát felülíratta a fájlcserélő hálózatokon, így a friss dalok helyett a "Hello. Madonna vagyok és inkább kérd kölcsön valakitől az új lemezemet" mondatocska fogadta a letöltőket.

Néhány hackernek több sem kellett: feltörték a www.madonna.com-ot, és mp3 formátumban feltöltötték az American Life új dalait...

Juhász Gergely

2007. 11. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 11. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 02. 28. 13:11
"Szó szerint életveszélyes lett az oldal..." Hogy lehet ilyen baromságot leírni? :D

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Feltörték Alicia Keys weboldalát cikk képei
Alicia Keys - Feltörték Alicia Keys weboldalátAlicia Keys - Feltörték Alicia Keys weboldalátAlicia Keys - Feltörték Alicia Keys weboldalátAlicia Keys - Feltörték Alicia Keys weboldalát