Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jövőre újra lesz The Who-lemez

The Who - Jövőre újra lesz The Who-lemez

A rocktörténelem egyik legbefolyásosabb zenekara, a The Who tavaly októberben, huszonnégy évvel az előző, az 1982 szeptemberében kiadott It’s Hard című után Endless Wire címmel új stúdióalbummal rukkolt elő. A következőre nem kell ennyit várni: jövőre jön a folytatás.

A tavalyi korong már évek óta „a levegőben lógott”. Még annak tudatában sem nevezhető meglepetésnek, hogy az együttes eredeti felállásából már csak ketten élnek: Pete Townshend gitáros-dalszerző és Roger Daltrey énekes. (Keith Moon dobos 1978 szeptemberében, John Entwistle basszusgitáros 2002 júniusában távozott az élők sorából.) A The Who a két stúdiólemez közötti időszakban is többé-kevésbé aktív volt: turnézott, megjelentetett néhány újrakiadást, koncertválogatást és DVD-t. A zenészek már a 2004-es Then And Now! 1964–2004 című gyűjteményes albumra is felraktak két új szerzeményt: a Real Good Looking Boy és az Old Red Wine címűeket. A 2006-os Endless Wire két részből áll: kilenc különálló felvétel után – akad köztük ’71-ből maradt ötletre épülő – a huszonkét perces Wire & Glass című mini rockopera hallható, amely Townshend novellája, a The Boy Who Heard Music alapján íródott, a The Glass Household nevű kitalált zenekar emelkedését és bukását mutatja be. Érdekesség, hogy a lemezen nem a Moont váltó Kenney Jones dobol, hanem Ringo Starr fia, Zak Starkey. Kiugró pillanatok nélküli, ám profin kidolgozott, döntően akusztikus, öreges, folkos, countrys stadionrock dalok hallhatók rajta.

The Who - Jövőre újra lesz The Who-lemez

A két zenész a napokban bejelentette, hogy jövőre ismét stúdióalbummal jelentkezik. „Pete már dolgozik a felvételeken, bár én még egyet sem hallottam közülük, mindössze néhány érdekes dalkezdeményt mutatott meg. Bízom a zenésztársamban, mindig is azt gondoltam róla, hogy élete legjobb szerzeményeit idősebb korában írja majd, és remélem, nem hagy cserben” – nyilatkozta Daltrey. (Új Szó)

Puha József

2007. 11. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 11. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jövőre újra lesz The Who-lemez cikk képei
The Who - Jövőre újra lesz The Who-lemezThe Who - Jövőre újra lesz The Who-lemez