Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/47

Listamustra - Listamustra 2007/47

Mindössze a német kislemezlista élén történt változás. Az albumeladási összesítéseken viszont mind a négy zenepiacon új listavezetőt találunk. Nagy-Britanniában – a várakozásnak megfelelően – Leona Lewis első stúdiólemeze nyitott a csúcson, s az énekesnő ezt egy hatalmas rekorddal fejelte meg.

Leona Lewis -<br>Bleeding Love

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Chris Brown Featuring T-Pain: Kiss Kiss
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Bleeding Love
Németország – Alex C. Featuring Y-ass: Du hast den schönsten Arsch der Welt
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

T-Pain négy dallal az élmezőnyben
A négy kislemezlista közül mindössze a német élén történt változás – Alex C. Featuring Y-ass vetett véget az amerikai Plain White T’s háromhetes trónolásának. Négy dallal szerepel az amerikai Billboard magazin összesítésének tízes mezőnyében az 1985. június 30-án született T-Pain. A floridai hiphop előadó-producer mind a négy felvételben közreműködőként hallható: Chris Brown listavezető slágerében (Kiss Kiss), a 64. helyről a hatodikra előlépő Flo Rida dalában (Low), Kanye West hetedik pozícióban található szerzeményében (Good Life) és Baby Bash nyolcadik helyen levő felvételében (Cyclone). A kislemezek brit rangsorát negyedik hete Leona Lewis uralja, s ezzel az énekesnő beérte az első slágerét, az A Moment Like This című átdolgozást, amely 2006 utolsó és 2007 első három hetében állt a csúcson. A magyar listán összességében harmincadik hete Ákos maxi CD-je vezet.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Jay-Z: American Gangster
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Spirit
Németország – Die Ärzte: Jazz ist anders
Magyarország – Andrea Bocelli: Vivere – The Best Of

Rekorder a The X Factor-győztes
A múlt heti legkelendőbb nagylemezek sehol sem tudták megőrizni vezető pozíciójukat. A brooklyni Jay-Z 2003 novemberében a The Black Album című lemezének megjelenése kapcsán bejelentette, hogy a jövőben ne várjanak tőle új korongot, és turnéra sem indul, a zeneiparban kizárólag háttéremberként, a Def Jam Recordings nevű kiadó igazgatójaként lesz jelen. Ehhez képest azóta olyan aktív, mint korábban sosem… Tavalyi stúdióalbuma, a Kingdom Come a Billboard magazin eladási listájának élére iratkozott fel, a megjelenés hetében 680 052 példányt értékesítettek belőle az USA-ban, s ezzel a rapper a pályafutásának legjobb első heti eladását könyvelhette el. Új lemeze American Gangster címmel került a boltokba, és ez is az összesítés csúcsán debütált – az első héten 425 ezer példányban fogyott az amerikai piacon. Ez a tizedik listavezető albuma odahaza, amivel beérte az amerikai örökranglista második helyén tanyázó Elvis Presleyt. Az élen álló The Beatlesnek tizenkilenc listavezető nagylemeze van. Ahogy egy hete előre jeleztük, Nagy-Britanniában a The X Factor című zenei tehetségkutató műsor harmadik sorozatának győztese, Leona Lewis iratkozott fel az első helyre az első stúdióalbumával, megelőzve a mögéje megérkező Spice Girls slágerválogatását. Leona nagylemezéből 375 872 példányt adtak el a szigetországban a megjelenés hetében, s ezzel a brit zenetörténet leggyorsabban fogyó bemutatkozó hanghordozója lett. Az előző rekordot az Arctic Monkeys tartotta – a sheffieldi zenekar 2006 januárjában kiadott Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not című albumából 363 735 példány kelt el az első héten. Németországban a Die Ärzte, Magyarországon Andrea Bocelli korongja debütált az eladási lista legmagasabb pozíciójában. (Új Szó)

Puha József

2007. 11. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 11. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/47 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2007/47