Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bartók Eszter: itt az új lemez!

Bartók Eszter - Bartók Eszter: itt az új lemez!

Bartók Eszter második lemeze az Indigo címet kapta. A dalok az emberi lét mélyebb rétegeit tárják fel, amiben mindenki megtalálja saját életének odaillő mozaikjait. Eszter barátságról, útkeresésről, belső tisztaságról, szerelemről énekel sajátos zenei nyelvén.

Üvegvilág

Debütáló lemezéhez hasonlóan most is műfaji határokat feszeget és stílusosan válogatja össze a különböző zenei elemeket. Az albumon szereplő számok ugyanis egyenként beilleszthetők a soul, blues, r’n’b vagy a jazz műfajába.
Ahogy már megszokhattuk a zeneszerző-énekesnőtől a mély mondanivaló ellenére a dalok dinamikus, lendületes tempója egy változatos egységet alkot, amelyben hemzsegnek a kreatív zenei megoldások, és az ügyes hangszerelési ötletek.
Az Üvegvilág című albumkezdő számából klip is készült, amely Eszter ötletei alapján tökéletesen tükrözi a dal mondanivalóját. A zeneszám ugyanis a pillanat törékenységéről, és annak emlékeinkben való megőrzéséről szól. A dal elején ezt a pillanatot Eszter stílusosan cselló megszólaltatásával hangszerelte.
A változatos zenei stílusok különböző zenészek közreműködésével szólalnak meg:
A Repülnek a gondok című számban Pribojszki Mátyás szájharmonikázik; a Love affair címet viselő dalt pedig Eszter bátyjával, Bartók Zsolttal együtt játszotta fel. A dal a kettejük által alapított Clips zenekar szerzeménye. Zsolt nemcsak zenészként, de szövegíróként is hozzátett Eszter második albumához: Az első lemez sikerszámának, a Félhomály-nak az angol nyelvű átdolgozását szerezte, amely ráadásként szerepel a legfrissebb korongon.
A vendég előadók közül mindenképp említést érdemel a Fekete-Kovács Kornél által vezetett Modern Art Orchestra. Eszter a Beszállókártya című lemez készítésekor is nagy sikerrel dolgozott együtt a zenekarral, így az Indigo a kialakult jó munkakapcsolat folytatása lett, annyi különbséggel, hogy a Big Bandre hangszerelt dal most magyarul hangzik el és szövegében is megidézi a műfaj aranykorát.
Eszter Indigo című második szerzői lemeze tehát rendkívül igényes zenei megoldásokat, szövegvilágában pedig letisztult érzelemi világot sejtet. Sokat elárul az énekesnő törékeny bensőjéről Az emlékeim nélkül c. különleges dal, ami Esztertől megszokott módon lírai gitárkísérettel kezdődik. A refrénben pedig ütős hangszerként a konga teszi hangzásában egyedivé.
Zenei és szövegi mondanivalójával számos meglepetést és hangulatot tartogat az album mindazok számára, akik egy tiszta és őszinte órát szeretnének eltölteni mozgalmas hétköznapjaikban.

2007. 11. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2007. 11. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 11. 26. 17:38
hol lehet letölteni az albumot?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bartók Eszter: itt az új lemez! cikk képei
Bartók Eszter - Bartók Eszter: itt az új lemez!