Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rövidebb lesz a 2008-as SZIGET

Sziget - Rövidebb lesz a 2008-as SZIGET

A Sziget szervezőinek bejelentése szerint jövőre rövidebb lesz a fesztivál: öt plusz egy napos programra számíthatunk. A szervezők továbbra is erős programot ígérnek, s a kieső költségek miatt a jegyárak a tavalyihoz képest nem emelkednek.

Rövidebb fesztivált, de erősebb programot terveznek 2008-ban a Sziget szervezői. Mindezt a 2007-es áron. A Sziget-szervezők úgy döntöttek – mutatva ezzel azon szándékukat, hogy csökkentsék a környező lakókat érő esetleges kellemetlenségeket -, hogy a korábbi, a nulladik nappal hét plusz egy napos Sziget helyett öt plusz egy naposra (a plusz egy, tehát „nulladik” napon 1 nagy koncertet szervezve) tervezik a 2008-as fesztivált. A döntés a Sziget programstruktúráját nem érinti, tehát a Szigetre korábban jellemző változatos programhelyszínek nem változnak. Sőt a – változással arányosan nem csökkenő - korábban hét napra szánt programköltségvetés most öt napra oszlik el, így a szervezők többet tudnak a nagyobb sztárokra költeni. Mindezzel párhuzamosan, a két nap miatt kieső technikai és egyéb költségek lehetővé teszik, hogy a szervezők a 2008-as Szigetet a 2007-es áron kínálják, tehát sem a napijegyek, sem a hetijegyek ára jövőre nem emelkedik.

További intézkedésként a pesti oldalhoz legközelebb lévő ún. metál színpad műsora – a Nagyszínpadéhoz hasonlóan – legkésőbb 23 óráig tart majd, s a nagyobb programsátraknál további zajszigetelő falakat is építenek, azzal a szándékkal, hogy a környező kerületek érzékenyebb lakói számára is tolerálhatóvá váljék a fesztivál.

(Sziget.hu)

2007. 11. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 11. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rövidebb lesz a 2008-as SZIGET cikk képei
Sziget - Rövidebb lesz a 2008-as SZIGET