Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vidd haza Ákos-stúdiócuccait!

Ákos - Vidd haza Ákos-stúdiócuccait!

Ákos érdekes felhívást intézett honlapján keresztül: az otthoni házistúdiójának alapberendezéseit és egy-két régi hangszerét a neten árusítja ki. Így Ákos által használt komplett hangfelvevőcucchoz, keverőpulthoz vagy épp akusztikus gitárhoz juthat aránylag jutányos áron bármelyik zenefanatikus.

Ennyi nem elég

Ákos közel másfél évtizede saját stúdiójában alkot, ami anno az egyszerű cuccoktól mára egy komplett nagy házistúdióig nőtte ki magát. Ami persze folyamatos fejlesztést igényel. Mostanra pedig egy teljes átépítés érett meg, aminek a közel tíz éve használatos berendezései esnek áldozatul. Így úgy döntött Ákos, hogy honlapján keresztül intéz felhívást a nagyérdemű felé és értékesíti a teljes régi stúdióberendezést, a keverőpulttól a mikrofonig megválik régi cuccaitól. Sőt két korábbi turnéján is szereplő hangszere, egy Roland elektromos dobfelszerelés és egy az Andante-turnén is használt Ovation elektroakusztikus gitár is megvásárolható. Persze némi gyorsaság nem árt az érdeklődőknek, mert állítólag igencsak gyors tempóban kelnek el a stúdiókütyük.

Ákos - Vidd haza Ákos-stúdiócuccait!

„Műszakilag felújítom a stúdiót, új eszközöket szeretnék vásárolni, de annyi mindenem van már, hogy mozdulni sem tudok. Mivel a három gyerekszobából az egyik a használaton kívüli stúdiócuccokkal van tele, megfogadtam, hogy új holmit csak akkor veszek, ha a meglevők legalább részben elkerülnek a háztól.” – magyarázta a kiárusítás okát Ákos.

„Kétirányú a fejlesztés: drága analóg maszteringcuccokra és a legutolsó profi szoftverekre fáj a fogam. És szeretnék végre egy rendes íróasztalt, mert az utóbbi tíz évben a keverőpulton, potméterek tetején írtam a legtöbb dalszövegemet.” – fűzte hozzá.

Ákos - Vidd haza Ákos-stúdiócuccait!

Az új Akox-stúdió – ha minden jól megy – már jövő év elejére elkészül, ahol elsőként február magasságában a Vivat Bacchus lemezének keverési munkálatai fognak zajlani, utána pedig egy Krúdy-hangoskönyvet vesznek fel. Az idei évet abszolút pozitív mérleggel zárhatja Ákos, hiszen legutóbbi Még Közelebb c. lemez elnyerte a Fonogram-díjkiosztó év rock lemezének járó díját, a maxival és a koncert-DVD-vel együtt platina státuszt ért el, ezenkívül a VIVA TV és az MTV közönségdíját is hazavihette, szeptemberben záruló lemezbemutató turnéját pedig csaknem 140 ezren tekintették meg.

fkriszta

2007. 11. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 11. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 11. 27. 15:01
Ákos munkájáról csak elismeréssel lehet szólni! (vagy irigykedve fujjogni :) ) Jó munkát a leendő új cuccokkal is, és várjuk a további szuper lemezeket!
Vendég 2007. 11. 27. 15:03
Ja és akinek kell még a X+I lemezgyűjtemény, siessen, mert állítólag az is gyors iramban fogy így "harmadáras" akcióban. Én már lefoglaltam a sajátomat, alig várom! :) üdv

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vidd haza Ákos-stúdiócuccait! cikk képei
Ákos - Vidd haza Ákos-stúdiócuccait!Ákos - Vidd haza Ákos-stúdiócuccait!Ákos - Vidd haza Ákos-stúdiócuccait!