Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/48

Listamustra - Listamustra 2007/48

Az Egyesült Államokban Alicia Keys elfoglalta a kis- és nagylemezlista csúcsát egyaránt. Nagy-Britanniában továbbra is Leona Lewis uralja az összesítések élét. Németországban csak a kislemezek rangsorában van új listavezető, a magyar albumeladási lista csúcsára pedig visszatért Dolhai Attila korongja.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Alicia Keys: No One
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Bleeding Love
Németország –Timbaland Featuring OneRepublic: Apologize
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

A „Senki” vezeti az amerikai listát
A kislemezek brit és magyar rangsorának élén nem történt változás: Nagy-Britanniában ötödik hete Leona Lewis slágere, Magyarországon összességében harmincegyedik hete Ákos maxi CD-je uralja a mezőnyt. Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján harmadik listavezető dalát ünnepli Alicia Keys. Az 1980. január 25-én született New York-i énekesnő már a bemutatkozó felvételével, a 2001-es Fallin’ cíművel felért a csúcsra, majd 2004-ben az Usherrel közösen rögzített My Boo című dallal is vezetett – ez hivatalosan Usher felvétele, Alicia közreműködőként énekel benne. Európában is nagy rajongótáborral rendelkezik, ami meglepő, mivel a tipikus amerikai r&b- és soulelemekre építi a zenéjét – vagy legalábbis építette, az új albumán ugyanis részben stílust váltott, de erről majd a nagylemezeknél írunk. A No One (Senki) a héten a brit összesítésen a hetedik (csúcspozíciója a hatodik hely volt), a németen az ötödik helyen található. Németországban a OneRepublic közreműködésével készült Timbaland-dal került az élre.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Alicia Keys: As I Am
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Spirit
Németország – Die Ärzte: Jazz ist anders
Magyarország – Dolhai Attila: Olasz szerelem

A musicalszínész ismét listavezető
Alicia Keys nemcsak a kislemezek amerikai listáján, hanem az amerikai albumeladási összesítésen is az élre tört. A harmadik stúdiólemezéből 742 225 példány fogyott a megjelenés hetében az amerikai piacon. Az énekesnő első albuma Songs In A Minor címmel 2001 júniusában, a második The Diary Of Alicia Keys címmel 2003 decemberében került a boltokba, 2005 októberében pedig unplugged-koronggal jelentkezett. Az As I Am három felvételében társszerzőként Linda Perry is közreműködik, és ez előre vetíti a váltást – Alicia a lemezen rockosabb és funkysabb dalokat énekel, mint az előzőeken. Nagy-Britanniában a második héten 196 997 példányt értékesítettek Leona Lewis albumából, s ezzel megőrizte a vezető helyét. Németországban második hete a Die Ärzte korongja a legkelendőbb. Magyarországon – egy hét megszakítással – újból a musicalszínész, Dolhai Attila nagylemezéből adták el a legtöbbet, így összességében az ötödik hetét tölti a csúcson. (Új Szó)

Puha József

2007. 11. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 11. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/48 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2007/48