Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/49

Listamustra - Listamustra 2007/49

Az elmúlt napok legfontosabb kérdése zenei berkekben az volt, hogy Kylie Minogue-nak sikerül-e legyőznie a brit albumeladási listán a két hete trónoló Leona Lewist, magyarán: sikerül-e elfoglalnia az összesítés csúcsát a tizedik stúdiólemezével. Nos: nem sikerült. Olyannyira nem, hogy az ausztrál származású énekesnő csupán a negyedik helyet szerezte meg.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Alicia Keys: No One
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Bleeding Love
Németország – Timbaland Presents OneRepublic: Apologize
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Változatlan a kislemezlisták csúcsa
Egyik kislemezlista élén sem történt változás. Az amerikai Billboard magazin összesítését második hete a New York-i Alicia Keys vezeti pályafutásának harmadik hazai listavezető slágerével. A brit rangsor csúcsát hatodik hete Leona Lewis uralja. Idén ennél hosszabb ideig csak Rihanna és Jay-Z közös felvétele, az Umbrella állt az élen a szigetországban, tíz hétig. Németországban második hete a OneRepublic közreműködésével készült Timbaland-dal, Magyarországon összességében harminckettedik hete Ákos maxi CD-je vezet.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Josh Groban: Noel
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Spirit
Németország – Die Ärzte: Jazz ist anders
Magyarország – Andrea Bocelli: Vivere – The Best Of Andrea Bocelli

Beérett a karácsonyi nagylemez
Az amerikai albumeladási lista csúcsán az esetek többségében új jelzésű korong található. Ritkaságszámba megy, ha a hanghordozó csak hetekkel a kiadása után éri el a legmagasabb pozíciót. Most ez megtörtént, mégsem nevezhető meglepetésnek. Az 1997-ben feltűnt, az első nagylemezét 2001-ben megjelentetett, a klasszikus és popzenét ötvöző kaliforniai Josh Groban albuma, a Noel hetedik hete szerepel az összesítés tízes mezőnyében, s mivel karácsonyi lemezről van szó, érthető, hogy csak most ért fel az első helyre. Tizenhárom örökzöld szerzemény átdolgozása hallható rajta – a zenei kíséretet a Londoni Filharmonikusok szolgáltatják. Nagy-Britanniában harmadik hete a brit The X Factor harmadik sorozatának győztese, Leona Lewis első albuma a legkelendőbb. Az ezüstérmes pozícióba a zenei tehetségkutató verseny második szériájában diadalmaskodó Shayne Ward második nagylemeze, a Breathless érkezett meg. Az első helyre pályázó Kylie Minogue csak a negyediken debütált, a harmadik helyen az ír Westlife korongja, a Back Home található. Németországban harmadik hete a Die Ärzte albumát vásárolják a legtöbben. Magyarországon második hete – egy hét megszakítással – Andrea Bocelli válogatása a listavezető. (Új Szó)

Puha József

2007. 12. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 12. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/49 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2007/49