Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/51

Listamustra - Listamustra 2007/51

Mintha nem is a karácsony jönne, hanem a nyári uborkaszezon kellős közepén lennénk. Az elmúlt évek utolsó heteiben, az ünnep előtti zenedömping közepette egymást váltották az újdonságok a slágerlisták élén, ehhez képest most megállt az élet zenei berkekben.

A listák új belépőktől szinte teljesen mentes élmezőnye láttán az szűrhető le, hogy a kiadók a karácsonyi piacra szánt újdonságaik túlnyomó többségét már októberben és novemberben megjelentették. A héten a számunkra nyolc fontos összesítés közül – a két héttel ezelőtti helyzethez viszonyítva – egyik rangsor csúcsán sem történt változás. Az elmúlt héthez képest pedig csupán a magyar albumlista élén változott a helyzet: egy hete Halász Judit nagylemeze, a Szeresd a testvéred! című állt az első helyen.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Alicia Keys: No One
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Bleeding Love
Németország – Timbaland Presents OneRepublic: Apologize
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Leon váltja elődjét, Leonát
Az amerikai Billboard magazin összesítését negyedik hete a New York-i Alicia Keys vezeti pályafutásának harmadik hazai listavezető slágerével. A brit rangsor csúcsát hetedik hete a The X Factor tavaly decemberben véget ért harmadik sorozatának győztese, Leona Lewis uralja. A tehetségkutató műsor szombaton befejeződött negyedik szériáját Leon Jackson nyerte meg. A fiatalember When You Believe című átdolgozásdala kislemezen szerdán jelenik meg, és biztosra vehető, hogy a lista első helyén nyit majd. Németországban negyedik hete a OneRepublic közreműködésével készült Timbaland-felvétel, Magyarországon összességében harmincnegyedik hete Ákos maxi CD-je vezet.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Josh Groban: Noel
Nagy-Britannia – Leona Lewis: Spirit
Németország – Die Ärzte: Jazz ist anders
Magyarország – Andrea Bocelli: Vivere – The Best Of Andrea Bocelli

Nem igazán megy az új Idoloknak
Az amerikai albumeladási lista csúcsán harmadik hete az 1997-ben feltűnt, az első nagylemezét 2001-ben megjelentetett, a klasszikus és popzenét ötvöző kaliforniai Josh Groban karácsonyi korongja tanyázik. Csak a tizedik helyen találkozunk az első újdonsággal – az American Idol idén májusban véget ért hatodik sorozatának ezüstérmese, Blake Lewis debütált itt az Audio Day Dream című albumával. Érdekesség, hogy a győztes, Jordin Sparks nagylemeze is a tizedik helyre iratkozott fel két héttel ezelőtt, jelenleg a huszonnegyedik pozícióban szerepel. Nagy-Britanniában negyedik hete Leona Lewis albuma a legkelendőbb. A brit eladási összesítésen a tizenkettedik helyen találjuk a TOP 50 egyetlen új belépőjét (!), a Perfect Day című Cascada-nagylemezt. Németországban ötödik hete a Die Ärzte albumát vásárolják a legtöbben. Magyarországon Andrea Bocelli válogatása a harmadik hetét tölti az élen – két megszakítással. (Új Szó)

Puha József

2007. 12. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 12. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/51 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2007/51